Osip v SDS

Zvonko Lah zaradi preteklosti zapušča stranko SDS

Joži Sinur
21. 7. 2016, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poslanec SDS Zvonko Lah, izvoljen v volilnem okraju na območju nekdanje občine Trebnje, utegne zapustiti poslansko skupino SDS, je odjeknilo pred dnevi. Kot napoveduje, bo odločitev sprejel med dopusti, čeprav so možnosti, da bi ostal v omenjeni politični stranki, minimalne.

Dolenjski list
Zvonko Lah ne vidi možnosti, da bi SDS s sedanjim načinom dela prispevala k napredku Slovenije.

Kot je pojasnil Lah, se namreč ne strinja s politiko stranke. »Zadnje čase se ta preveč ukvarja s preteklostjo in premalo s prihodnostjo, na kar sem že večkrat opozoril,« je dejal Lah. Ob tem je poudaril, da je bilo do zdaj na nekaterih področjih premalo narejenega, čeprav bi lahko bilo več, in izpostavil področje kmetijstva. »Ker v državnem zboru ni stranke SLS, sem pričakoval, da bo SDS prevzela to področje, pa ni bilo posluha.«

Lah je še poudaril, da se strinja z večino stališč stranke glede pravosodja, javne uprave in bančne luknje, vendar so velike težave na primer tudi v gospodarstvu, kjer Slovenija zamuja številne priložnosti, je opozoril. »Ne vidim možnosti, da bi stranka na tak način, kot dela zdaj, lahko prispevala k napredku Slovenije.«

Pogrevanje zgodovine

Arsen Perić / M24
»Vse več je očitkov za nazaj in pogrevanja zgodovine.« 

»Vse več je očitkov za nazaj in pogrevanja zgodovine. Kot nekdanji župan imam rad konkretne programe in projekte, ne pa kritiziranja,« je še povedal Lah. Pomisleke glede dela SDS je sicer izrazil že konec maja po izstopu poslanca Andreja Čuša iz poslanske skupine. Takrat je pojasnil, da do poletja stranke ne bo zapustil, a da bo videl, kaj bo prinesel čas. Da bi Lah ostal v poslanski skupni SDS, bi bile potrebne korenite spremembe v stranki, je dodal.

Če se bo odločil za odhod, pa poslanskega mandata ne bo vrnil. »Čutim odgovornost do volivcev, da mandat pripeljem do konca ter da čim več naredim in upravičim zaupanje volivcev,« je še pojasnil Lah.