Dileme na desnici

Novakova ni skregana s SDS, "žal pa voditelj te stranke ne gre v pravo smer"

G.G./STA
23. 6. 2016, 15.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednica NSi Ljudmila Novak se ne bo udeležila sobotne proslave Za mojo Slovenijo, pod katero se je kot glavni organizator podpisalo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Proslave pa se bo kot govorec udeležil evropski poslanec iz vrst NSi Lojze Peterle.

STA
Že na shodu V obrambo Slovenije Novakova in Janša nista bila v pretirano dobrih odnosih.

Peterle je poudaril, da na sobotni proslavi ob dnevu državnosti ne bo govoril o sebi, tudi ne o Milanu Kučanu ali Janezu Janši, pač pa o tem, kaj mu pomeni osamosvojitev Slovenije. Dodal je, da bo njegov govor v duhu izjave NSi, ki jo podpirata oba z Novakovo. Zanikal je, da ima njegova udeležba na proslavi kakršno koli povezavo z njegovim odstopom iz predsedstva NSi.

Sami naj rešijo problem

Ob tem je Peterle pozval vse tiste, ki ga želijo imeti za govorca na proslavi, hkrati pa ga imajo za udbovca, naj sami razrešijo problem. Zanikal je vse diskvalifikacije, ki jih po njegovih besedah doživlja z desnega političnega pola in ki nimajo z njegovimi dejanji nobene povezave. Izrazil je tudi obžalovanje, da Demos, kot smo ga poznali, ne obstaja več.

Novakova je dejala, da podpira Peterletovo udeležbo na proslavi Za mojo Slovenijo tudi zato, ker si nihče ne more lastiti vse zasluge za osamosvojitev Slovenije. Svojo neudeležbo na proslavi pa je pojasnila z besedami, da z negativnimi ljudmi ni mogoče delati pozitivnih zgodb. Sicer je po njenih besedah članom NSi prepuščeno, naj se sami odločijo, ali bodo šli na proslavo ali ne.

Mediaspeed
Lojze Peterle bo držal obljubo.

"Poiščite svoje partijske knjižice"

Kot je tudi poudarila Novakova, bo NSi vselej pripravljena sodelovati s SDS, "žal pa voditelj te stranke ne gre v pravo smer". Dodala je, da se ne boji novih strank na desnem političnem polu, želi pa si več kredibilnih partnerjev. Vsem tistim, ki po njenih besedah blatijo člane NSi in jih razglašajo za udbovce, je še svetovala, naj v predalih poiščejo svoje partijske knjižice.