Smeti vse naokoli

Obiskovalci ustvarili smetišče sredi parkirišča

tp
20. 7. 2016, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Obali je turistična sezona v polnem teku, zato morajo imeti domačini več kot trdne živce – ne samo zaradi prometnega kaosa, temveč tudi zaradi neprimernega vedenja turistov.

Bojana
Smeti, ki so jih neznani obiskovalci te dni pustili na parkirišču pred Merkurjem v Izoli, uničujejo turistično podobo kraja.

Eno takih situacij je fotografirala domačinka Bojana: »Turistična Izola vabi. Takole je videti na Rudi – parkirišče pri Merkurju, bravo!« Na omenjeni lokaciji so namreč namesto v smetnjaku smeti ležale vse naokoli. Če bi sprva pomislili, da je v tem primeru zatajila komunala, nam Goran Trebec, vodja sektorja za ekologijo in ravnanje z odpadki, pojasni: »Parkirišče je v lasti Merkurja. Glede na to so tudi vse pristojnosti in aktivnosti v izključni pravici lastnika, ker je navedeno področje v privatni lasti.«

Ravno zato smo za pojasnilo zaprosili tudi trgovino Merkur. Anže Voje, predstavnik za odnose z javnostmi, obrazloži: »Na parkirišču je postavljenih 12 košev za smeti, ki jih dnevno praznimo, za čistočo in urejenost pa skrbimo tudi na ostalih delih parkirišča. Žal občasno pride do napačnega odlaganja smeti, tudi v tem primeru jih čim prej pospravimo. Smeti, ki jih omenjate, so že odstranjene.« Pri tem pa doda, da če bo tudi v prihodnje pogosto prihajalo do nepravilnega odlaganja smeti, bodo preučili možnosti za dodatne ukrepe.