Žalovanje

Policija ob smrti kolega: V varnem zavetju stolov zgolj štejejo mrtve policiste

T.L.
29. 6. 2016, 15.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Policijskem sindikatu Slovenije ostro po smrti kolega.

STA
Fotografija je arhivska.

Slovenska policija danes ponovno zavita v črnino. Po brutalnem napadu v Brežicah so izgubili kolega. Okoliščine dogodka so javnosti še neznane, več bo jasno po tiskovni konferenci, ki so jo napovedali za 16. uri.

Doslej je znano, da je moški zabodel policista in si nato sodil sam. Neuradno naj bi moškega (ki ni imel osebnih dokumentov) policist želel legitimirati, ta pa ga je napadel. 

Ob tragičnem dogodku v Brežicah, ki se je zgodil nekaj dni po tem, ko je sodba za Sama Tadina, ki je lani kruto sodil policistu Igorju Mauserju, postala pravnomočna, pa so policisti znova strnili vrste in znova poudarili, kaj pravzaprav pomeni biti policist. To je Policijski sindikat Slovenije zapisal na facebooku: 

"Ponovno smo priča brutalnemu napadu na policista, ki je terjal največji davek - življenje policista, ki je delo opravljal v dobro varnosti vseh državljanov!

Ponovno se je pokazalo kako nevarno je delo policistov. Kljub tragičnim dejstvom pa se med različnimi poklicnimi skupinami kaže zgolj zavist in povsem neracionalno razmišljanje zaradi višjega vrednotenja dela policistov. Ti zavistneži bi bili na eni strani pri vrednotenju dela radi primerljivi s policisti, po drugi pa za utemeljitev takšnih pričakovanj nimajo prav nobenih argumentov niti za dosego cilja niso pripravljeni vložiti kanček lastnega truda. Še več. V varnem zavetju lastnih stolov zgolj štejejo poškodovane in mrtve policiste, ter upajo, da bodo vedno in povsod deležni vsega kar si policisti krvavo priborijo.

Policisti nismo uradniki, zato je vsaka primerjava s slednjimi sprevržena.

Slava kolegu in globoko sožalje svojcem in žalujočim sodelavcem!"

Dolenjski list
Slika je simbolična.