Poškodbe so bile prehude

Policist po napadu v okolici Brežic umrl, napadalec si je sodil sam

R.T.
29. 6. 2016, 13.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Brežicah je nek moški napadel policista, nato pa si sodil sam. Policist je podlegel poškodbam.

STA
Vse okoliščine kriminalisti in policisti še preiskujejo.

Nekaj pred 11. uro je v okolici Brežic neznanec z nožem zabodel policista v prsi. Hudo poškodovanega 30-letnega policista so reševalci odpeljali v bolnišnico, neznanec pa je po napadu zbežal in si v bližini z nožem sodil sam. Policist je pozneje podlegel poškodbam. Večer poroča, da si je napadalec nož zarinil v srce.

Več bo znanega po 16. uri, ko bosta o dogodku izjavo podala namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin.

Policisti so bili na kraj napoteni zaradi klicev občanov, da se po vasi potika neznani moški. 

Po poročanju Radia Krka je umorjeni policist hotel storilca legitimirati, ta pa naj bi ga brez besed zabodel z nožem. Storilec pri sebi menda ni imel dokumentov, zato njegova identiteta zaenkrat še ni znana. 

Sindikalisti v policiji se po zadnjem napadu bojijo, da bo le še huje 

Današnji dogodek, ko je neznanec z nožem do smrti zabodel policista, je zgolj dokaz, da se dela policistov ne da primerjati z delom uradnika, je dejal predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič. "Takšni dogodki se zdaj očitno dogajajo že vsako leto in bojim se, da bo samo še huje," je dodal. 

Po Uroševičevih besedah se dela policista ne da primerjati z delom uradnika ravno zaradi njegove izpostavljenosti in kontakta, ki ga ima z ljudmi. 

Po oceni predsednika sindikata je težko reči, ali so policisti v Sloveniji kaj bolj izpostavljeni tovrstnim dogodkom kot drugje, saj ima statistične podatke o tem policija. 

Na vprašanje, ali so policisti dovolj opremljeni, da lahko oprema prepreči najhuje, pa odgovarja, da pri takšnih zahrbtnih napadih, do katerega naj bi danes prišlo v Brežicah, tudi oprema ne more veliko pomagati.