Vpoklic

Toyota sporoča: imate enega od teh 452 vozil? Pričakujte vabilo

T.L.
29. 6. 2016, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Toyota je po vsem svetu zaradi težav vpoklicala 3,37 milijona vozil. Na Toyotin servis se bodo morali zglasiti tudi nekateri slovenski kupci.

Arhiv Svet24
Pri Toyoti odpoklicali več kot tri milijone vozil.

Japonski avtomobilski proizvajalec Toyota je sporočil, da bo po svetu vpoklical 3,37 milijona vozil zaradi težav z zračnimi blazinami in enoto za reguliranje izpustov iz motorja.

Na Toyota Adrii so nam ob tem odgovorili, da vpoklic zajema tudi lastnike vozil v Sloveniji. Gre za nekatera vozila modela prius, priključni prius (PHV), lexus CT 200h letnik 2010-2012, pri katerih bodo preventivno zamenjali inflator zračne blazine.

Jasna Baller, ki je pri Toyota Adria zadolžena za odnose z javnostmi, je ob tem zapisala, da je v Sloveniji takšnih vozil 131.

Drugi vpoklic pa zadeva oddušek rezervoarja za gorivo pri nekaterih vozilih modelov prius, corolla in auris, v Sloveniji pa je takšnih vozil 321.

"Stranke bodo o obeh servisnih akcijah obveščene s pismom in bodo vabljene na najbližji pooblaščeni Toyotin servis. Obe akciji sta preventivne narave, zato se z obiskom servisa ne mudi," ob tem sporočajo iz Toyota Adrie.