Ugodili pritožbi

Nov šok za mestno občino

pk
26. 5. 2016, 21.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ugodili pritožbi Bodo morali Hitu tudi letos vračati denar za preplačano nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, potem ko se je to zgodilo že lani?

STA
Hit se je pritožil na višino nadomestila, ki so ga mestni občini plačali za leto 2014.

Finančna uprava RS je lani na podlagi sodbe novogoriške enote upravnega sodišča odločila, da mora občina Hitu vrniti skupno 1,8 milijona evrov preplačanega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Odločba se je nanašala na obračunano nadomestilo v letu 2013, ki so ga v Hitu plačali, kasneje pa se nanj pritožili.

Kje se je zataknilo

Neuradno naj bi mestna občina Hitu letos vračala okrog 400.000 evrov.

Igralniška družba se je zdaj pritožila tudi na odmero nadomestila za leto 2014, saj se ni strinjala z opredelitvijo občine, ki je med igralniške površine štela tudi Hitovo vinoteko in upravno stavbo. Višina nadomestila za igralniške površine in površine z drugimi vsebinami družbe Hit bi se namreč morala razlikovati, občina pa tega po njihovem mnenju ni upoštevala.

Sodišče je Hitu ugodilo tudi na to pritožbo. Finančni urad je mestno občino že pozval, naj predloži podatke, ki utemeljujejo stopnjo obremenitev Hita. Te podatke so uradu že izročili, zdaj se čaka, da pade dokončna odločitev na račun pritožbe Hita, ki bo povedala, ali bo mestna občina spet vračala denar ali ne.