Po sodbi upravnega sodišča

Zaradi odvzema vnučkov bodo padale tožbe

R.T.
24. 5. 2016, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kopač Mrakovo čaka še interpelacija, čeprav Cugmas pričakuje njen odstop ne le zaradi političnih, ampak tudi krivdnih razlogov.

Twitter
Ministrica se je znašla na udaru kritikov.

Še vedno odmeva zgodba o odvzemu koroških dečkov starima staršema in včerajšnja sodba upravnega sodišča, da je bil odvzem dečkov v nasprotju z zakonom o upravnem postopku, Ustavo RS in evropsko konvencij o varstvu človekovih pravic.

Ministrica Anja Kopač Mrak se je zavila v začasni molk, CSD Velenjer se bo na sodbo pritožil, odvetnik starih staršev Velimir Cugmas pa je v ponedeljkovi oddaji Odmevi napovedal, da bodo oškodovanci terjali odškodnino, ker pa v postopku opaža elemente kaznivih dejanj, pričakuje, da bodo svoje delo opravili tudi organi pregona. Kopač Mrakovo čaka še interpelacija, čeprav Cugmas, kot je povedal včeraj, pričakuje njen odstop ne le zaradi političnih, ampak tudi krivdnih razlogov.

Primer odvzema koroških dečkov je razburkal in razdelil Slovenijo, včerajšnje dogajanje pa je odmevalo tudi na družabnih omrežjih. Objavljamo nekaj mnenj, ki so jih uporabniki objavili na twitterju.

Svet24
Dedek Ivan Škratek in babica Marija Otorepec še vedno nista imela nobenih stikov s svojima vnukoma.