Med policisti

Na kongresu tudi o zaupnici Petroviču

N.N.
13. 5. 2016, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sindikat policistov Slovenije (SPS) bo na petkovem izrednem kongresu v Zrečah razpravljal o delu sindikata in pogajanjih z vladno stranjo, na dnevnem redu pa je tudi glasovanje o zaupnici predsedniku sindikata Zoranu Petroviču.

STA
Glasovali bodo o zaupnici Zoranu Petroviču.

Da bo svoj mandat vezal na glasovanje na izrednem kongresu, je Petrovič napovedal ob aferi Koprivnikar, zaradi katere je pet policistov, med njimi tudi sam, dobilo izredno odpoved zaposlitve. Interni nadzor, ki so ga na policiji uvedli po prejetju anonimnega pisma, je namreč marca letos potrdil, da se je več sindikalistov dogovarjalo o prometnem nadzoru ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Tega so nato ustavili novembra lani, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki, in opravili alkotest. Peterico, ki je sodelovala v omenjeni komunikaciji na facebooku, je doletela izredna odpoved, policista, ki sta izvedla sam postopek, pa sta dobila opozorilo pred odpovedjo.

Pet policistov je dobilo izredno odpoved zaposlitve. 

Odpovedi

Po Petrovičevem mnenju so odpovedi nezakonite, odpuščeni policisti pa so vložili pritožbe. Kot so danes sporočili s sindikata, bo vodstvo na kongresu podalo pojasnila o dogodku. Sklicatelji verjamejo, da bo udeležba članstva na kongresu, predvsem pa njegov odziv, pokazala, "da člani vodstvo sindikata ocenjujejo po prizadevanjih in rezultatih in ne sodijo prenagljeno, sledeč zgolj posamičnim izjavam državnih funkcionarjev in zapisom v medijih".