Slovenija

Služi na račun goljufij

pk
18. 1. 2016, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

7 ljudi naj bi že prijavilo sum goljufije. Verjetno je oškodovanih še več.

P.K.
Dokazila, da je bila odvetniška storitev zagotovljena, so bili ponarejena.

Prevara 

Če ste tudi vi v zadevah, v katere so vpleteni odvetniki, v zadnjem času imeli stik s skoraj 40-letno žensko, obstaja možnost, da ste bili ogoljufani. Deluje na območju Goriške in Obale.

Policija je v akcijo stopila že septembra, ko je zoper 39-letno osumljenko vložila kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj goljufij in ponarejanja listin. Kot so za javnost povedali možje v modrem, se je lažno predstavljala kot odvetnica in tudi direktorica neke družbe, ki naj bi imela sedež v slovenski Istri.

Goljufala na vsaj dveh območjih

Kot kažejo dozdajšnje preiskave, je ponujala odvetniške storitve v povezavi z urejanjem lastništev in pridobivanjem nepovratnih sredstev za gradnjo objektov iz razpisov na evropski ravni. Svojih prevarantskih poslov naj ne bi opravljala samo v Novi Gorici, marveč tudi v Kopru, je pa menda občanka mestne občine Nova Gorica.

Wiki
O goljufivki se ve, da je stara 39 let in naj bi bila iz okolice Nove Gorice.

Kazenska ovadba je lani očitno ni ustavila, saj naj bi svoje početje nadaljevala. Kot je znano do zdaj, naj bi lažna odvetnica oškodovancem izročala ponarejene sklepe sodišč, s katerimi je »dokazovala«, da se je postopek, ki ga je vodila zanje, tudi formalno zaključil.

Lažna odvetnica je menda občanka mestne občine Nova Gorica in deluje na južem in severnem Primorskem.

Policisti so iskali žrtve

Možje v modrem zadevo še preiskujejo, zaradi kaznivih dejanj pa bodo žensko verjetno kmalu ovadili novogoriškemu državnemu tožilstvu. Podatke o njenem delovanju oziroma dokaze o goljufijah so pridobivali tudi prek pozivov javnosti, ki je bila morebitno oškodovana in bi jim lahko ponudila koristne informacije.

Zaradi prošenj policije, ki je javnost opozarjala pred sleparko, se je možem postave javil še vsaj ducat njenih žrtev. Enemu od oškodovancev ni plačala avta, ki ga je od njega vzela v najem. Še eni od žrtev naj bi pomagala do nepovratnih sredstev za obnovo objekta in od njega zahtevala predujem. Denar ji je seveda klient izročil, lažna odvetnica mu je tudi izdala račun, vendar ponarejenega.

Primeri oškodovancev

Zapletlo se je tudi pri oddaji nepremičnine v Novi Gorici. Svoje stanovanje je želela oddati kar dvema. Najprej je oba prevarala tako, da je od njiju zahtevala predujem za najem, kar sta oba tudi storila. Kmalu sta ugotovila, da iz te moke ne bo kruha, in sta jo prijavila policiji. Pri še eni prevari pa je glavno vlogo igral mobilni telefon, ki ga je želela prodati, sporna pa je bila pridobitev aparata, saj ga je menda dobila na goljufivi način.

STA
Zgodba se bo verjetno rpeselila v sodne dvorane.

Verjetno je to samo nekaj njenih žrtev, zato, če ste na območju Goriške ali Kopra v zadnjem času iskali odvetniške storitve in ste naleteli na žensko srednjih let, katere delovanje vam je bilo kakorkoli sumljivo, obiščite najbližjo policijsko postajo oziroma pokličite na interventno številko policije 113, na voljo pa je tudi anonimni telefon policije 080 12 00.