Slovenija

Odbor SMC v Ljubljani prepričan, da novela zakona o zakonski zvezi le sledi spremembam

STA
10. 12. 2015, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Lokalni odbor SMC Ljubljana v referendumski kampanji o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je danes na okrogli mizi razpravljal o psiholoških in socialnih vidikih istospolnih družin. Prišli so do sklepa, da novela le sledi spremembam in uzakonja, kar se je v realnosti družinskega življenja že spremenilo, so sporočili iz odbora.

STA
Prišli so do sklepa, da novela le sledi spremembam in uzakonja, kar se je v realnosti družinskega življenja že spremenilo.

Na okrogli mizi so poleg strokovnjakov sodelovali tudi nekateri poslanci SMC - Simon Zajc, Mitja Horvat, Bojan Krajnc, Janja Sluga in Urška Ban. Ugotovili so, da sprejeta novela omenjenega zakona ne uvaja nič novega. "Tudi če novele ne sprejmemo, sprememb na področju družinskega življenja ne bomo ustavili, le nekatere bodo ostajale še naprej v drugorazrednem položaju," so po navedbah odbora v sporočilu sklenili sodelujoči.

Ob tem so poudarili, da kljub spremembam družina še vedno ostaja temeljna družbena institucija in ni v krizi ali v nevarnosti, da bi jo ukinili.

"V SMC želimo vsem parom, ki jih povezuje ljubezen in jo želijo okronati z zakonsko zvezo, omogočiti, da to tudi storijo. Prepričani smo, da si možnost za uresničevanje vrednote zakonske zveze zaslužijo vsi, na enak način," so prepričani v ljubljanskem odboru SMC.

"Nekatere od skupin družin smo doslej že uspeli sprejeti med sprejemljive družinske prakse - enostarševske, posvojiteljske, etnično mešane družine. Na referendumu pa imamo priložnost, da to naredimo še za istospolna partnerstva in družine," so še poudarili.