Slovenija

UKC Ljubljana: Danes o imenovanju novega vodstva

STA
8. 12. 2015, 06.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo danes odločal o imenovanju novega v. d. generalnega direktorja in o imenovanju strokovnega direktorja bolnišnice in glavne medicinske sestre.

STA
Določili bodo tudi besedilo razpisa za generalnega direktorja.

O imenovanju v. d. generalnega direktorja mora svet UKC odločati potem, ko je Andrej Baričič 24. novembra odstopil in dal odpoved. Med kandidati za vodenje UKC naj bi bili poslovni direktor interne klinike Zlatko Lazarevič, poslovni direktor kirurške klinike Matjaž Tavčar, direktor Zdravstvenega doma Ljubljana Rudi Dolšak in Franci Demšar, ki se je tudi prijavil na prejšnji razpis za generalnega direktorja, podprli pa so ga trije člani sveta UKC.

Kandidate za strokovnega direktorja in glavno medicinsko sestro so iskali potem, ko je svet UKC zaradi objektivne odgovornosti za dogajanje na nevrološki kliniki z mesta glavne medicinske sestre razrešil Erno Kos Grabner, proti Sergeju Hojkeru pa je sprožil postopek razrešitve. Nato je svet sicer ti razrešitvi preklical, saj sta Hojker in Kos Grabnarjeva podala odstopni izjavi, svet kliničnega centra ju je sprejel.

Do imenovanja novega strokovnega direktorja bo kot vršilka dolžnosti to delo opravljala Marija Pfeifer, namesto Kos Grabnarjeve pa bo začasno medicinske sestre vodila glavna medicinska sestra na ginekološki kliniki Nevenka Brolih. Tako največjo bolnišnico v državi sedaj v celoti vodijo vršilci dolžnosti.

Na razpis za strokovnega direktorja sta prišli dve prijavi, poleg Pfeiferjeve naj bi se za to mesto potegovala Bojana Žvan, ki je po aferi ostala brez položaja predstojnice kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo na nevrološki kliniki.