Slovenija

Poslanka SMC Irena Grošelj Košnik zavrača odgovornost za finančne težave

Žiga Kariž
26. 11. 2015, 16.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zaposleni v trboveljskem centru za socialno delo nimajo plačanih prispevkov za socialno varnost za štiri mesece, dolgujejo jim tudi dva regresa, zavod pa je v likvidnostnih težavah, piše današnji Dnevnik. Do tega naj bi prišlo zaradi dveh posojil, ki jih je najela prejšnja direktorica, zdaj poslanka SMC Irena Grošelj Košnik.

STA
Zatrdila je, da je v času, ko je vodila CSD Trbovlje, odgovorno in skrbno zagotavljala plačevanje plač in vseh prispevkov ter regresov za vse zaposlene.

Kot nam je pojasnil v. d. direktorja Rok Zupanc, je za neplačane obveznosti iz naslova prispevkov izvedel na podlagi klica s Fursa. Takoj ko so bile ugotovljene omenjene nepravilnosti, se je ob podpori ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter sveta zavoda odločil za izvedbo izredne revizije, ki bo pokazala, kako in zakaj se je to zgodilo. Naslednji korak, za katerega se trudijo skupaj z ministrstvom, je preprečitev blokade računa in pa omogočiti čim bolj nemoteno delo CSD. Kot dodaja Zupanc, trenutno vso svojo energijo vlaga v reševanje nastale situacije, glede odgovornosti pa bo treba počakati na rezultate revizije in preostalih pristojnih služb ter dovoliti strokovnjakom, da podajo svoje ugotovitve.

Na CSD Trbovlje bodo izvedli izredno revizijo, ki bo razjasnila nastalo situacijo.

Za pojasnilo smo se obrnili tudi na nekdanjo direktorico, poslanko Ireno Grošelj Košnik, ki je dejala, da je kot nekdanja direktorica CSD Trbovlje močno presenečena nad poročanjem, da naj bi omenjeni javni zavod svojim delavcem dolgoval plačilo prispevkov in regres. Zatrdila je, da je v času, ko je vodila CSD Trbovlje, odgovorno in skrbno zagotavljala plačevanje plač in vseh prispevkov ter regresov za vse zaposlene. Trdi tudi, da je v vsem času na mestu direktorice nihče, niti računovodska služba znotraj CSD, niti davčna uprava, niti kateri drugi nadzorni organ, ni opozoril, da morebiti zamujajo s plačevanjem prispevkov ali regresa. Dodala je, da naj bi bila oba sporna kredita že poplačana.