Slovenija

Obrtniki za nižje nadomestilo

Petra Rupnik
25. 11. 2015, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Podjetniki v slovenjgraški občini naj bi bili po besedah Ivana Meha previsoko obremenjeni, bolj kot v primerljivih občinah, saj si za znižanje neuspešno prizadevajo že dlje časa. Občinska uprava sicer pobudo obrtnikov jemlje kot legitimno, vendar se s predlogom ne strinja.

sta
Slovenjgraški obrtniki menijo, da so obremenjeni bolj kot obrtniki v primerljivih občinah.

Slovenjgraški obrtniki so na občino dali pobudo, da jim ta leta 2016 zniža nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča. Menijo, da so obremenjeni bolj kot obrtniki v primerljivih občinah, na občini pa opozarjajo, da bi morali z nižanjem okrniti naložbe.

JEZNI IN RAZBURJENI

Ivan Meh, predsednik območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenj Gradec, ki združuje 350 obrtnikov s skupno okoli 1500 zaposlenimi, je svetnikom pojasnil, da so tamkajšnji podjetniki previsoko obremenjeni. »Bolj kot v primerljivih občinah, zaradi česar so razburjeni, prav tako jih jezi, da si za znižanje neuspešno prizadevajo že dlje časa,« je razložil Meh.

POSEBNA SKUPINA

Pobuda obrtnikov je legitimna, pravi direktorica občinske uprave Vesna Kozlar, a dodaja, da je primerjava z drugimi občinami pokazala, da lahko te že zdaj z naslova pobranega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča namenijo več za naložbe v cestno infrastrukturo kot lahko slovenjgraška občina. Občinska uprava se zato s predlogom obrtnikov ne strinja. Ob koncu razprave so mestni svetniki še potrdili predlog, da se oblikuje posebna delovna skupina, v kateri bodo člani mestnega sveta, občine in obrtnikov. Skupina naj bi do naslednje seje mestnih svetnikov sredi decembra pripravila stališče v zvezi s tem, s čimer pa je bil zadovoljen tudi predsednik Meh.