Slovenija

Erjavec na delovnem obisku o migrantski krizi

STA
10. 11. 2015, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zunanji minister Karl Erjavec bo danes opravil delovni obisk Rima in Vatikana, v pogovorih pa naj bi po napovedih prevladovala aktualna migrantska kriza. V Rimu se bo Erjavec sestal z italijanskim kolegom Paolom Gentilonijem, v Vatikanu pa z namestnikom sekretarja Svetega sedeža za odnose z državami Antoinom Camillerijem.

STA
Erjavec bo med drugim poudaril nujnost krepitve nadzora na zunanji meji Evropske unije, natančneje na grško-turški meji.

V Rimu je sicer napovedano tudi srečanje Erjavca z zunanjim ministrom Suverenega malteškega viteškega reda Albrechtom Freiherrom von Boeselagerjem.

V sredo bo Erjavec nato odpotoval na Dunaj, kjer ga bo sprejel avstrijski kolega Sebastian Kurz, srečal pa naj bi se še z avstrijskim ministrom za kulturo Josefom Ostermayerjem.

Glavni namen obiskov bodo po navedbah slovenskega zunanjega ministrstva pogovori o migrantski krizi. Poudarek bo na t.i. zahodno-balkanski poti in na do sedaj sprejetih ukrepih za humanitarno obravnavo beguncev oziroma migrantov ter hkrati zaščito schengenskega območja. Erjavec bo med drugim poudaril nujnost krepitve nadzora na zunanji meji Evropske unije, natančneje na grško-turški meji, so napovedali v MZZ.