Slovenija

Slovenski častnik posilil ameriško častnico?

sta/mv
8. 11. 2015, 10.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji so seznanjeni s preiskavo domnevnega posilstva ameriške častnice, ki naj bi ga poleti v Ljubljani zagrešil slovenski častnik ali celo dva častnika. Kot so pojasnili za STA, ameriški in slovenski organi v zadevi sodelujejo. Da v zadevi vodijo predkazenski postopek, so potrdili tudi na ljubljanski policiji.

sta
Na ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji so seznanjeni s preiskavo domnevnega posilstva ameriške častnice, ki naj bi ga poleti v Ljubljani zagrešil slovenski častnik ali celo dva častnika.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA danes pojasnili, da od sredine oktobra vodijo predkazenski postopek, ki se nanaša na sum storitve kaznivega dejanja z elementi spolne nedotakljivosti, storjenega junija letos.

Več podatkov o fazi preiskave in vpletenih zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka in spoštovanja določil varstva osebnih podatkov na ljubljanski policijski upravi niso posredovali.

"Če bomo dobili več preverjenih dejstev, bomo izvedli ustrezne ukrepe za pravno zaščito pripadnika SV ali pa ugotovili disciplinsko odgovornost in ukrepali skladno s predpisi s področja delovnopravne zakonodaje," so še zapisali.

O domnevnem posilstvu, ki naj bi se v enem od ljubljanskih hotelov zgodilo poleti po sprejemu za diplomante West Pointa in drugih ameriških vojaških akademij iz držav srednje Evrope.