Zabava

Trinajst žensk Roberta Jukiča

Nejc Simšič
8. 11. 2015, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Glasbenik Robert Jukič je izdal nov album, na katerega se je podpisal kot basist, aranžer, komponist, tekstopisec in producent, besedilom pa je vdahnilo dušo 13 vrhunskih pevk iz Slovenije in Hrvaške.

Facebook
Album Ženske je poklon ženski, njeni moči, predanosti, vztrajnosti.

Med trinajstimi ženskami na albumu je tudi Jadranka Juras.

Glasba ga je popeljala po različnih odrih (Avstrija, Belgija, BiH, Češka, Gruzija, Hrvaška, Italija, Izrael, Francija, Japonska, Kosovo, Luksemburg, Maroko, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Ukrajina, Velika Britanija, ZDA …), sodeloval je z vrsto domačih in tujih ustvarjalcev. Do zdaj je izšlo več kot 60 zgoščenk, na katerih je sodeloval kot basist, komponist ali aranžer.

Tokrat pa se je lotil obsežnega in zahtevnega glasbenega projekta, ki v trinajstih skladbah prepleta ljudske glasbene okvire iz različnih kultur in se v lastnem izvirnem slogu loteva ljubezni, odnosov, izgube, upanja in drugih življenjskih tem.

To je Robertov 10. avtorski album

S prepoznavno glasbeno sledjo ne želi ugajati za vsako ceno, temveč odstirati in raziskovati. »Album Ženske je poklon ženski, njeni moči, predanosti, vztrajnosti. Ženske so nenehno prisotne zgodbe, a jim je redko dana beseda. Te zgodbe lahko podajo le prepričljivi interpreti, ki jim dajo glas in obraz, ki v njih vdahnejo življenje,« je o novem glasbenem podvigu povedal Robert Jukič.

Tudi pevka Anika Horvat je bila izbrana dama na albumu.

Kot ženske so se na novi album podpisale Jadranka Juras, Mia Žnidarič, Nina Strnad, Nina Vodopivec, Tamara Obrovac, Anika Horvat, Maya, Tjaša Fabjančič, Gordana Hleb, Katja Šulc, Aphra Tesla, Astrid Kuljanić in Ana Bezjak.