Zabava

Nad Williamom in Kate se ne sme leteti

M.V.
7. 11. 2015, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Iz Velike Britanije prihajajo podatki o novih strožjih varovalnih ukrepih v dobrobit kraljevega para princa Williama in vojvodinje Catherine ter njunih dveh otrok princa Georga in princese Charlotte.

Reuters
William in Kate sta zadovoljna z doseženim.

Novi sklep v britanskem uradnem listu tako od nedavnega prepoveduje, da zrakoplovi na posestvu Anmer Hall v Norfolku, kjer kraljevi par preživi večino svojega časa z družino, letijo na višini manj kot 600 metrov. »Zaradi potrebe po varnosti članov kraljeve družine, ki prebiva na Anmer Hallu ali ga obiskuje, in na prošnjo varnostnih služb je minister za promet sklenil, da je treba na tem območju omejiti letenje,« piše v uradnem ukazu za omejitev letenja.

Profimedia

Princ George se bo zdaj lahko bolj sproščeno igral na kraljevem dvorišču.

V tej smeri so ukrepali, potem ko sta avgusta zaskrbljena William in Kate v sporočilu medijem opozorila, da poskusi fotografov, da bi ujeli posnetek princa Georga, postajajo vse bolj skrb zbujajoči.

Ne velja za reševalne helikopterje

Omejitve letenja pa ne bodo veljale recimo za helikopter britanske kraljice Elizabete II., ki ima v bližini hišo, ali pa za reševalne helikopterje, kot jih princ William uporablja v službi. Kraljevi par je z novim zakonom izjemno zadovoljen, saj bosta lahko zdaj mirneje preživljala prosti čas z otrokoma na dvorišču, brez skrbi, da bi jim nad glavo letali paparaci. William do slednjih že zaradi smrti svoje mame princese Diane nima najboljšega odnosa, saj ga ves čas skrbi, da bi se tragična usoda Diane ponovila še pri kakšnem drugem članu njegove družine.