Slovenija

Iz Hrvaške minulo noč manj migrantov kot v preteklih dneh

sta
4. 11. 2015, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes okoli sedme ure je iz Dobove proti Jesenicam v spremstvu policistov odpeljal vlak s 450 tujci. V torek je sicer v Slovenijo prispelo občutno manj migrantov kot minule dni, ugotavljajo na Policijski upravi Novo mesto, in sicer okoli 4300, medtem ko se je prejšnje dni ta številka gibala okoli 7000.

Reuters
Kolone prebežnikov še naprej prečkajo Slovenijo.

Ponoči je nekaj po 22.30 na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova v spremstvu hrvaških policistov pripeljal vlak s 1044 migranti. Po opravljenih postopkih in oskrbi so tujci nadaljevali pot proti Jesenicam in Vrhniki. Še en vlak naj bi v Dobovo pripeljal danes zjutraj, na njem pa je 1050 migrantov.

V torek so na Dobovo pripeli štirje vlaki z nekaj manj kot 4300 tujci. Gre za občutno manjše število kot v preteklih dnevih, ko je mejo v Posavju v povprečju prečkalo mejo več kot 7100 tujcev dnevno, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

1320 migrantov, ki so jih v torek pripeljali iz Hrvaške na mednarodni mejni prehod v Petišovce s 23 avtobusi, je bilo evidentiranih v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi, zvečer in ponoči pa so bili migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Hrvaški varnostni organi so napovedali, da bo danes med 7. in 8. uro iz Hrvaške v Petišovce prispelo okrog 550 migrantov z desetimi avtobusi. Postopek evidentiranja teh tujcev bo po napovedi Policijske uprave Murska Sobota potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi.

Situacija v nastanitvenih centrih:

Na sprejem v Avstrijo trenutno v nastanitvenih kapacitetah po Sloveniji čaka 3261 oseb. Pol ure po polnoči so v nastanitveni center Šentilj z avtobusi iz Gruškovja pripeljali 204, ob 8. uri pa še 93 migrantov.

DOBOVA
Okoli 7.45 je izredni potniški vlak iz Dobove preko Jesenic v Avstrijo organizirano prepeljal 450 v Sloveniji že evidentiranih migrantov. Na poti iz Dobove je še drugi vlak, na katerem je 449 migrantov.

Okoli 8.30 je v Dobovo prispel nov vlak iz Hrvaške, na katerem je bilo 1052 migrantov. Nekatere med njimi so že odpeljali proti Jesenicam in Šentilju, večino pa bodo z vlaki in avtobusi prepeljali preko dneva.

CELJE
V nastanitvenem centru v Celju je bilo ponoči nameščenih 498 migrantov, ki so jih z avtobusi pripeljali iz Dobovca. V dopoldanskih urah jih bodo odpeljali na Šentilj. Okoli pol dveh zjutraj je v Dobovec prispela še skupina 307 migrantov, ki so jih po končanem evidentiranju v zgodnjih jutranjih urah odpeljali na Šentilj.

Danes dopoldan na mejnem prehodu Dobovec pričakujejo še pet avtobusov z migranti.

BREŽICE
Brežiški sprejemni center je že več dni prazen.

GORNJA RADGONA
1320 migrantov, ki so jih s 23 avtobusi v torek pripeljali iz Hrvaške na mednarodni mejni prehod v Petišovce, je bilo evidentiranih v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi, zvečer in ponoči pa so bili migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

PETIŠOVCI, DOLGA VAS
Po napovedi hrvaških varnostnih organov naj bi iz Hrvaške v Petišovce prispelo okrog 550 migrantov z desetimi avtobusi. Postopek evidentiranja teh tujcev bo po napovedi Policijske uprave Murska Sobota potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi.

VRHNIKA
V nastanitveni center na Vrhniki je bilo ponoči pripeljanih 160 migrantov.