Slovenija

Dež zamakal bolnišnico

Polona Krušec
15. 10. 2015, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Daljše deževje v Bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru skoraj venomer povzroči nevšečnosti. V pritličju pri sprejemnem pultu in urgenci streha prepušča vodo.

P.K.

Pred tremi leti so jim intenzivnejše padavine sicer povzročile več težav kot tokrat. Takrat je poplavilo kletne prostore skupaj z zelo pomembno energetsko enoto. Včeraj so se soočali le s težavami v pritličju, kjer sprejemajo paciente in imajo tudi urgentni del.

Nad pritličjem je betonska streha, ki očitno lahko zadržuje le omejeno količino vode. Ko je te preveč, začne pronicati v notranjost, sploh na »šibkejših« točkah. Kot pojasnjuje direktorica bolnišnice Nataša Fikfak, je to na prehodu med vertikalnim in horizontalnim delom bolnišnice. Na tem spoju začne voda pronicati skozi in tako je včeraj začelo kapljati s stropa.

P.K.

Nemoteno delo

Bolniki se sicer za curljanje niso zmenili, le začudeno so opazovali vedra in po tleh razprostrte rjuhe, ki naj bi zadržali vodo. Fikfakova pojasni, da to, čemur smo priča, ni nič novega. »Ta del je že dolgo problematičen in do zdaj še niti en poseg, bilo jih je več, ni pomagal urediti težave,« razloži in doda, da se pač znajdejo, kot vedo in znajo; s posodami in drugimi pripomočki, ki ohranjajo suha tla, da so bolniki in osebje varni. Delo ni bilo sicer zaradi tega nič ovirano. Voda tudi ni ogrožala električne napeljave in drugih inštalacij, kar bi bilo res lahko nevarno.

STA

Pomoč strokovnjakov

Direktorica bolnišnice pravi, da se zaveda, da bodo nekaj le morali ukreniti, zato je izkoristila priložnost, ko ima na gradbišču urgentnega centra strokovnjake gradbince, da jih prosi za pomoč. »Povabila jih bom, naj pridejo pogledat, kaj se dogaja v našem pritličju. Prosila jih bom za nasvet, kaj storiti.«

Sicer ima bolnišnica za sabo uspešen tehnični pregled novega urgentnega centra. Kot še pove Fikfakova, so odkrili le manjše nepravilnosti, ki jih bodo že do konca meseca odpravili, tako da bo novembra drugi pregled in potem odprtje.

STA