Slovenija

»Eifflov stolp« v Lendavskih goricah

Simon Rosc
4. 9. 2015, 20.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V sredo so uradno odprli razgledni stolp Vinarium Lendava, ki je najvišji razgledni stolp v Sloveniji in ponuja pogled na štiri države.

Mediaspeed

V Lendavskih goricah so v sredo popoldne uradno odprli razgledni stolp Vinarium Lendava, najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Visok je 53,5 metra in ponuja pogled na štiri države (Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško, Avstrijo).

DOMICIL VITEZOV VINA

Stolp s stopnicami ali dvigalom je na otvoritveni slovesnosti postal tudi domicil Evropskega reda vitezov vina. »S tem mu izkazuje simbolično čast in ga sprejema kot svoje domovanje,« je dejal Anton Pezdirc, prokonzul administrator iz Evropskega reda vitezov vina. Zunanji minister Karl Erjavec pa, da je stolp Vinarium Lendava simbol prijateljstva med Slovenijo in sosednjimi državami. »Kar je Eifflov stolp za Pariz, bo stolp Vinarium za Lendavo,« je med drugim dodal minister.

PRISPEVEK K RAZVOJU TURIZMA

Stolp, ki postaja platforma za nov zagon Lendave kot turistične, kulinarične in kulturne destinacije, obenem pa točka povezovanja na lokalni ter regionalni ravni, upravlja Turistična zveza Lendava. Ta bo izvajala tudi gostinske dejavnosti in dogodke zunaj objekta, Magdalena Rudaš pa je bila izbrana za izvajanje gostinske dejavnosti in dogodkov v objektu.

mediaspeed