Svet

Bodo Srbi dosegli ukinitev resničnostnih šovov?

mv
4. 9. 2015, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Srbski gledalci so odločno nastopili proti komercialnim televizijam in s peticijo pokazali, da si na malih ekranih želijo gledati več kulture, in ne šovov, ki poneumljajo gledalce.

blic

V Srbiji se je zgodilo, kar bi težko napovedali. Gledalci so se namreč združili v boju proti poplavi resničnostnih šovov, ki so tako kot po vsem svetu zavzeli večino razvedrilnega programa. Da bi dosegli svoje, so začeli zbirati podpise za peticijo proti resničnostnim šovom in v dveh dneh zbrali več kot 55 tisoč somišljenikov. Nasprotniki resničnostne televizije so se zbrali celo na Trgu republike v Beogradu, kjer glasno protestirajo in pravijo, da ne bodo šli nikamor, dokler ne ukinejo Kmetije, Parov, Big Brotherja in podobnih onesnaževalcev programa, kot jih imenujejo.

Ne bodo odnehali, dokler jim ne uspe

»Želimo si več kulture, in ne resničnostnih šovov.«

»Srbski narod si zasluži več kulture, in ne bebcev, ki ponižujejo sebe in ostale pred kamerami. Na malih ekranih zadnja leta ne vidimo drugega kot nemoralnosti in promocije napačnih vrednot,« je za srbske medije povedal eden od protestnikov. Trenutno srbski gledalci lahko gledajo Kmetijo, v kateri so morali v dveh tednih zaradi nasilja pred kamerami diskvalificirati dva kandidata, v prihodnjih tednih pa pričakujejo še več težav. Ostali šovi so polni seksa pred kamerami, preklinjanja in nemoralnih ponudb, zato so Srbi tokrat odločeni, da temu naredijo konec. Bi se kaj podobnega lahko zgodilo tudi pri nas?