Črna kronika

Obsodili morilce hrvaškega državljana

uk
4. 9. 2015, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Že pred časom smo poročali, da so v hiši v Braziliji našli trupli hrvaškega državljana Anteja Stanića in njegovega prijatelja iz Švedske, Faika Nekića. Sprva je brazilska policija domnevala, da je šlo za mafijski umor, izkazalo pa se je, da je šlo za rop mladostnikov.

Facebook

Ante (57) in Faik (78) sta nekaj mesecev pred umorom prišla v Brazilijo kot turista. Najela sta hišo v bližini Atlantskega oceana in se pač zabavala. Septembra lani pa so njuna trupla v hiši našli policisti po tem, ko jih je poklical sosed. Oba sta bila zvezana, mučena in usmrčena s plastičnima vrečkama. Prav zaradi načina umora je policija domnevala, da bi lahko bila vpletena v kriminalno družbo. Toda približno dvanajst dni pozneje je policija prijela skupino mlajših moških in eno dekle, ki so jih zdaj obtožili umora.

Umor so izvršili Brenda Geovanna Fernandes, Ariane de Souza, Fernando Luiz do Nascimento, Fabio Henrique da Silveira Mendonca in Renato de Souza Celino. Sodnik je obtožil celotno peterico. Peterica je zvečer vdrla v hišo in zvezala nesrečna moška. V usta so jima potisnili krpi, nato pa so ju začeli brutalno pretepati. Na koncu so jima čez glavi poveznili plastični vrečki, da sta se zadušila. Roparji so pobrali nekaj denarja in zlatnine ter avtomobil. Po informacijah policije so si delo razdelili. Brenda, Ariane in Renato so umorili Anteja, Danilo in Fabio pa Faika. Brenda, Ariane in Renato so dobili 47-letne zaporne kazni, Fernando je dobil še leto več, Danilo in Fabio pa leto manj. Aluizio, ki je pri dejanju pomagal, je dobil 20-letno zaporno kazen