Črna kronika

Oškodoval Sisak za 97 milijonov?

Sašo Avramovič
4. 9. 2015, 21.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Okrajno državno pravobranilstvo v Sisku je izdalo odločbo za začetek preiskave zoper nekdanjega župana Siska Dinka Pintarića. Osumljen je, da je storil kaznivo dejanje, saj naj bi sklepal škodljive pogodbe, s tem pa naj bi mesto Sisak oškodoval za 96,829.756,63 hrvaške kune.

Arhiv Svet24

Kaznivo dejanje oziroma sumljive pogodbe naj bi bile pri projektu gradnje športne dvorane pri obvoznici v Sisku. Na spletnih straneh omenjenega pravobranilstva je sicer zapisano, da obstaja utemeljen sum, da je Pintarić 15. februarja leta 2008 v imenu mesta z družbo Epsilon građenje iz Zagreba sklenil dogovor o vzpostavitvi in najemu pri gradnji projektno financirane športne dvorane nove šole v Sisku.

Pintarić naj bi, kot navaja državno pravobranilstvo, ne da bi razkril svojo identiteto, sklenil pogodbo, čeprav je vedel, da sta gradnji športne dvorane in šole načrtovani na kraju, na katerem je bilo prej mestno smetišče odpadkov, ki bi jih morali pred začetkom gradnje odstraniti oziroma odpeljati, a se to ni zgodilo. Pravobranilstvo tudi dodaja, da v ceno stroškov in projektni dokumentaciji za gradnjo dvorane in šole ni vključen odvoz odpadkov in projekt pilotiranja, prav tako naj bi bile ponudbe za izbor investitorja del izvedene na podlagi pomanjkljivega stroškovnika in v ponujeno ceno gradnje dvorane ni bilo vključenih nekaterih del ter naj ne bi bil narejen investicijski projekt s finančno analizo stroškovne učinkovitosti projekta in podobno.