Slovenija

Polletni rezultati GRAWE zavarovalnice izkazujejo rast in uspešno poslovanje

N.N.
13. 8. 2015, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Podatki o polletnem poslovanju GRAWE zavarovalnice izkazujejo rast na vseh zavarovalniških vrstah. Obseg poslovanja se je v primerjavi z letom 2014 tako povečal za kar 7 odstotkov, kar pa je botrovalo tudi razlogu za nova, dodatna zaposlovanja.

V GRAWE zavarovalnici d. d., ki je hčerinska družba velikega srednjeevropskega zavarovalniško-finančnega koncerna GRAWE, ocenjujejo, da je stabilno poslovanje ključnega pomena. Prav zaradi tega so zadovoljni s polletnimi rezultati, ki izražajo uspešnost poslovanja na prav vseh zavarovalniških področjih, in ki so nad načrtovanimi plani.

Obračunane premije pri vseh zavarovalnih vrstah presegajo tudi rast slovenskega zavarovalnega tržišča. Najintenzivnejšo rast so v GRAWE zavarovalnici letos dosegli na področju avtomobilskih zavarovanj ter na področju premoženjskih zavarovanj. Zavidljive številke, ki omenjeno zavarovalnico postavljajo v sam vrh zavarovalnic pri nas, pa so vodile tudi do dviga poslovanja za kar 7 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem v letu 2014. Kosmate bruto obračunane premije tako znašajo 17,1 milijonov evrov.

Izplačila zavarovalnin so znašala 11,4 milijona evrov, kar je nekoliko manj kot v istem obdobju lani. Vzrok za to so do sedaj ugodne vremenske razmere, saj v prvem polletju 2015 nismo zabeležili večjih naravnih oziroma vremenskih katastrof.

Za kar 16 odstotkov so se povečala izplačila zavarovalnin pri življenjskih zavarovanjih iz naslova dospetja dolgoročnih polic življenjskih zavarovan. Pred skoraj 25 leti je bila GRAWE zavarovalnica prva v Sloveniji, ki je ponudila moderna, evropska, klasična življenjska zavarovanja z devizno klavzulo. To ponudbo so v začetku tega tisočletja nadgradili z naborom naložbenih življenjskih zavarovanj, ki jih odlikuje izbor skladov, kjer je varnost vloženih sredstev visoka prioriteta.

Pozitivne poslovne rezultate pa načrtujejo tudi v drugi polovici letošnjega leta. Mag. Božo Emeršič, MBA, predsednik uprave zavarovalnice GRAWE je ob tem povedal: »V prvi polovici leta so naše stranke zelo pozitivno sprejele prenovljen paket avtomobilskih zavarovanj za katerega verjamem, da je najbolj prilagojen potrebam Slovenskega potrošnika. Široka kritja, bogat nabor ugodnosti, fleksibilna cena, predvsem pa hiter in učinkovit servis v primeru škodnega dogodka so temeljne odlike tega zavarovanja. Naši ciljni skupini, fizičnim osebam, bomo jeseni ponudili dodatne ugodnosti na področju premoženjskega zavarovanja. Varnost in skrb za stranke, kakovostna zavarovalna storitev ter zagotavljane dolgoročnega vzdržnega poslovanja so ključnega pomena za uspešno poslovanje in pripravljenost na izzive v prihodnosti.«

Uspešno poslovanja se izraža tudi v dodatnih zaposlitvah

GRAWE zavarovalnica d.d. glede na izkazano solventnost, ki je zelo pomembno merilo uspešnosti poslovanja zavarovalnice, zagotovo spada med najstabilnejše zavarovalnice v Sloveniji. Dosežena raven solventnosti, ki presega 300 odstotkov, izkazuje tudi v evropskem merilu vrhunsko kvaliteto upravljanja zavarovalnice.

Zagon rasti, ki ga je zavarovalnica dosega v letu 2015, pogojuje tudi z zaposlovanjem novih sodelavcev. Do sedaj so v letu 2015 v GRAWE zaposlili 66 novih sodelavcev, odprti pa so še nadaljnji razpisi tako v strokovnih kot tudi v prodajnih oddelkih.