Črna kronika

Celjan zaradi tatvin, vlomov in groženj ponovno v priporu

R.T.
13. 8. 2015, 13.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Celjski policisti so v obdobju zadnjih mesecev v Celju obravanavli več vlomov v stanovanjske hiše, poslovne prostore ter različne tatvine iz pisarn, bolnišnih sob ter podobno.

Arhiv Svet24

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je omenjenih kaznivih dejanj osumljen 31-letni Celjan, ki je bil v zadnjih trinajstih letih že osemnajstkrat pravnomočno obsojen za kazniva dejanja premoženjske narave.

Preiskovalni sodnik mu je tudi tokrat odredil pripor.

31-letnik je osumljen, da je med drugim vlomil v stanovanjsko hišo v Celju in odnesel več zlatnine, gotovine in bančnih kartic, s katerimi je na bankomatu dvignil več gotovine. Iz poslovnih prostorov v Celju je ukradel prenosni računalnik, iz vozila parkiranega na dvorišču celjskega podjetja je ukradel dva vrednejša telefona in bančne kartice, z bolnišnične sobe je ukradel denarnico, občanki je na posebej drzen način na ulici ukradel torbico in z nožem grozil pričama dogodka. Poleg omenjenega ga policisti sumijo še več vlomov in tatvin na območju Celja. 31-letnik je namreč odvisnik od prepovedanih drog in si denar za nakup droge zagotavlja z vedno novimi tatvinami, vlomi in drugimi premoženjskimi kaznivimni dejanji.