Črna kronika

54-letni moški na območju Ljubljane in Novega mesta v trgovinah otipaval otroke

G.G.
13. 8. 2015, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policisti so prijeli 54-letnega moškega, ki je osumljen, da je vsaj v dveh trgovinah, v Ljubljani in Novem mestu, ogovarjal in otipaval otroke. Podobno dejanje bi lahko storil tudi drugod po Sloveniji.

Osumljeni je star 54 let, vitke postave, visok okrog 180 centimetrov, izrazito svetlih, skoraj belih las, brkov in brade, običajno je bil oblečen v kratke hlače do kolen, svetlejšo majico in obut v športne copate. Za prevoz je uporabljal kolo, dodajajo na policiji. Policija staršem svetuje, naj prisluhnejo svojemu otroku, če jim želi povedati o podobni izkušnji. O povedanem naj takoj obvestijo policijo.

Prvo prijavo so policisti prijeli prejšnji torek. Osumljeni naj bi v eni od trgovin na območju PU Novo mesto stopil do otroka, ki si je ogledoval artikle, ga ogovoril in pričel otipavati. Otrok se mu je uprl in ga odrinil, osumljeni pa je trgovino zapustil.

Strast ga je premamila že čez dva dni. V četrtek se je osumljeni zagledal v otroka v trgovini na območju Ljubljane. Opazil ga je varnostnik in obvestil policijo.

V obeh primerih sta bila otroka v trgovinah skupaj s starši. Policija je ugotovila, da je pred samim dejanjem osumljeni opazoval gibanje in zadrževanje otrok ter staršev, nato pa je bil zgolj trenutek nepazljivosti dovolj, da se je osumljeni približal in stegnil svoje umazane roke.

Policisti so ga priprli

Policisti so mu zaradi suma, da je storil še eno kaznivo dejanje spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let, odvzeli prostost. S kazensko ovadbo je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Je otroke otipaval že prej?

Policija dopušča možnost, da je osumljenec otroke otipaval tudi pred odvzemom prostosti, zato naprošajo vse, ki razpolagajo s takšnimi informacijami, da o tem obvestijo policijo na intervencijsko številko 113, anonimni telefon 080-1200 ali na najbližjo policijsko postajo.