Svet

V Ekvadorju protestniki blokirajo ceste

B.K.
13. 8. 2015, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Desna opozicija v Ekvadorju je danes pozvala k nacionalni stavki, ki vključuje tudi blokado vseh glavnih cest v državi, poroča Telesur. Protestniki želijo iz oblasti vreči aktualnega predsednika Correo.

Glede na objave članov opozicije na družabnem omrežju Twitter, so po različnih delih države že začeli s postavljanjem zapor.

Pri protestih sodelujejo tudi organizacija Delavska enotna fronta in domorodno gibanje CONAIE.

Ekvadorski predsednik Rafael Correa, ki je gnev višjih slojev prebivalstva izzval s predlaganim zakonom o dedovanju, s katerim bi dodatno obdavčil najbogatejše, je svoje podpornike že pozval, naj zavrnejo te proteste.

Opozicija je sicer zelo razdeljena, poroča latinskoameriška televizija Telesur. Prav tako domorodno gibanje CONAIE, ki je v preteklosti zastopalo izrecno levičarske vrednote, nima več takšne podpore kot pred leti.

Opozicija se sicer zaveda, da bodo težko mobilizirali večje število ljudi, saj so bili njihovi protesti do sedaj slabo obiskani. Zato so tudi spustili pričakovanja pri udeležbi poroča Pablo Vivanco, Telesurjev dopisnik iz Quita in dodaja, da je opozicija še naprej razdeljena, s številnimi nekonsistentnimi in protislovnimi zahtevami.