Zanimivosti

Izdali so recept, kako prepoznati pedofila

R.T.
14. 6. 2015, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Raziskovalci kanadske univerze v Windsorju so prepričani, da bi bilo mogoče pedofile prepoznati na podlagi telesnih značilnosti. Menijo namreč, da je pedofilija biološki problem, s katerim so skladne določene fizične anomalije.

Profimedia

Sem sodijo nenavadno oblikovani oziroma nizko postavljeni uhlji, brazdast jezik, ukrivljen peti prst, sredinec na nogi, ki je daljši od kazalca, ter znaten razmak med palcem in kazalcem na nogi.

Študija, v katero je bilo vključenih 140 posameznikov s pedofilskimi nagnjenji, je poleg že omenjenih značilnosti pokazala še, da je od 30 do 35 odstotkov pedofilov levičarjev. Prav tako naj bi imeli nižji inteligenčni kvocient in bili v povprečju za 2,5 centimetra nižji od povprečnega moškega.

Te značilnosti se razvijejo v prvem trimesečju in začetku drugega, ugotavljajo raziskovalci. Ustvarjene so iz istega sloja primarnega tkiva zarodka, iz katerega nastane osrednje živčevje.

Omenjeni raziskovalci nadalje menijo, da se razvijejo zaradi materine izpostavljenosti virusom, alkoholu, drogam in zaradi porodniških zapletov oziroma pomanjkljive prehrane med nosečnostjo. Tovrstne nepravilnosti naj bi bile bolj razširjene med moškimi, kar bi lahko pomenilo, da so moški možgani bolj dovzetni za dejavnike, ki jih povzročajo.