Slovenija

Janša krade Novakovi!

Luka Tetičkovič
13. 7. 2015, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Strokovni svet SDS, kot se uradno imenuje pomladna vlada v senci, si Dimitrija Rupla ne želi kot ministra v senci. Užaljen je zato izstopil iz SDS. Aleš Hojs je za Janšo po drugi strani sprejemljiv, čeprav je član NSi, kar je tam povzročilo precej razburjenja.

STA

STA

Dimitrij Rupel, najbolj izkušen politični padalec, torej desantnik globoko za sovražnikove linije, ki nato hitro preobleče svojo politično uniformo, naj bi tokrat izstopil iz stranke SDS. Sodeč po Ruplovi izjavi je prvak opozicije Janez Janša na podlagi intervjuja, ki ga je Rupel pred dvema tednoma dal za znan pomladni tednik, ocenil, da izkušenemu »padobrancu« zaradi pomanjkanja pravovernosti ne gre več zaupati.

Zagovarja alternativo Janši

Rupel je namreč zagovarjal vlado Narodne enotnosti, s katero bi presegli strankarske delitve in celo dediščino slovenske pomladi. Podvomil je v sposobnost Janše, da Slovenijo poenoti pod pomladno zastavo: »Mislim, da bi morali imeti ljudi, kot je Janez Janša, več, ne le enega samega. Potem ne bo več tako zelo pomembno, kdo je formalno na čelu neke organizacije, kot je SDS

sta

Pred časom je Rupel skušal obuditi debato o alternativni stranki na desnici. Ta ideja je nato za nekaj mesecev zamrla, Rupel pa jo je znova priklical v intervjuju, kjer je omenjal imena ljudi, s katerimi bi bil pripravljen sodelovati pri tej vladi narodne enotnosti.

Med seznam običajnih osumljencev z desnice je vključil tudi aktualnega premierja Mira Cerarja in finančnega ministra Dušana Mramorja. Čeprav glavni razlog za poraz desnice pripisuje aferi Patria, dodaja »da se je tako imenovana desnica v nekem obdobju preveč osredotočila na posamezne – sicer tragične in škandalozne – probleme, ni pa oblikovala dovolj širokega programa, ki bi pritegnil odločilno večino državljanov

Kam bi rad Dimitrij, zakaj je Ljudmila užaljena, s kom bo potegnil Aleš in v katero smer nese Janezevo barko - preberite v današnji, novi izdaji časopisa Svet24!

sta