Svet

Se bodo kaj zmenili?

T.C.
12. 7. 2015, 18.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Finančni ministri držav v območju evra so končali sestanek o Grčiji z napredkom, o preostalih odprtih vprašanjih bodo zdaj razpravljali voditelji držav v območju skupne evropske valute. Dolgo pot smo prehodili, a nekaj pomembnih vprašanj je še odprtih, o njih bodo odločili voditelji, je ob odhodu dejal šef evroskupine Jeroen Dijsselbloem.

Arhiv Svet24

Arhiv Svet24

Nekoliko več je povedal finski finančni minister Alexander Stubb, ki ocenjuje, da je dosežen precejšen napredek o ambicioznih ukrepih, ki jih mora Grčija uresničiti do srede. Ti se po njegovih besedah nanašajo na privatizacijo, pokojnine, trg dela in davek na dodano vrednost.

Avstrijski finančni minister Hans Jörg Schelling pa je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA dejal, da naj bi finančni ministri evrskih držav nov sveženj pomoči pogojevali z reformami, ki bi jih moral sprejeti grški parlament. V nasprotnem primeru po Schellingovih besedah ne bo pogajanj o tretjem svežnju pomoči.

Italijanski minister Pier Carlo Padoan pa je ob prihodu na zasedanje evroskupine rekel, da je glavna ovira pri pogovorih o Grčiji pomanjkanje zaupanja.

Arhiv Svet24