Slovenija

Zgodovinski dogodek: EkipaSN povezala Slovenijo in Hrvaško

N.N.
19. 6. 2015, 07.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V restavraciji Evergreen ob igrišču za golf v Smledniku so se včeraj zbrali številni znani slovenski in hrvaški vrhunski športniki na zgodovinskem dogodku – združitvi slovenskega športnega dnevnika Ekipa in hrvaških Sportskih novosti v nov športni dnevnik EkipaSN.

M24

Združitev dveh vodilnih športnih časopisov namreč ni pomembna le za športnike in ljubitelje športa, saj gre za dogodek, ki na simbolni ravni presega področje športa in celo državne meje. Z združitvijo je športu uspel korak, za katerega si je politika prizadevala dolga leta – povezali so Slovenijo in Hrvaško. Športni časopis EkipaSN, ki ga pripravljajo sodelavci uredništva Ekipa, izhaja pod okriljem skupine Media24.

M24

Rojstvo novega športnega dnevnika so z velikim navdušenjem pozdravili številni vrhunski športniki, športni novinarji in gospodarstveniki, med drugim ga je podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Med športnimi legendami smo na dogodku opazili Mira Cerarja, slovenskega športnika z največ olimpijskimi kolajnami, Primoža Ulago, nekdanjega vrhunskega skakalca in Branka Oblaka, nekdanjega nogometaša. Med številnimi vrhunskimi špotniki smo opazili košarkarja Sanija Bečirovića, nogometaša Sebastjana Cimerotiča, Ilijo Kitića iz Nogomentne zveze Slovenije ter Nika Zupančiča, selektorja Hokejske reprezentance Slovenije. Dogodek sta podprla tudi starosta športnega novinarstva Franci Božič in Ivo Milovanovič.

Glavno besedo sta imela ta dan dva človeka, brez katerih novega časopisa EkipaSN danes ne bi bilo - Goran Obrez, eden najboljših špotnih komentatorjev v Sloveniji, dosedanji urednik časopisa Ekipa in urednik novega časopisa Ekipa SN, ter Zvonimir Boban, nekdanji vrhunski nogometaš, danes predsednik uprave Sportskih novosti. Zvonimir Boban in Goran Obrez sta po nagovoru obiskovalcem sodelovanje med medijskima hišama sklenila s podpisovanjem pogodbe ter simbolnim rezanjem torte, v nadaljevanju večera je bilo v ospredju predvsem prijetno druženje. Dogodek sta povezovala priljubljena voditelja Radia Aktual Anita Gošte in Klemen Bunderla, ki je dogodek dodatno popestril z glasbeno točko.

M24

Goran Obrez je v nagovoru obiskovalcem zaupal, da je bil glavni razlog za nastanek novega športnega časopisa predsvem entuziazem: »EkipaSN je tu, že od sobote. Združuje najboljše iz Ekipe in Sportskih novosti. Delili smo si zelo majhen trg. Združeni smo v tem in vseh drugih pogledih neprimerno močnejši. Seveda nismo zanemarili poslovnega vidika, a verjemite, da je bil v ospredju entuziazem, čisto športni entuziazem. Imeti čim boljši, najboljši športni dnevnik. Vse prednosti, ki jih ta združitev prinaša Ekipi in SN v poslovnem smislu, bodo – v to trdno verjamemo – v najbolj pozitivnem smislu v prvi vrsti občutili naši bralci. Boljši izdelek, več bralcev. In še večje zanimanje za šport ter močnejši šport, ki je že tako zagotovo najboljši ambasador Slovenije v svetu in drznem si reči – najuspešnejši produkt naše prelepe dežele na sončni strani Alp. Ekipa od SN dobiva legendarne športne pisce. Dobiva izjemno pokritost mednarodnega športa, dobiva ne nazadnje – priklon – kar 70-letno tradicijo časopisa, ki je že doslej tudi v mednarodnem merilu veljal za izjemnega. S tem pridobiva tudi številne prepotrebne izkušnje, odlične mednarodne povezave in posledično neštete ekskluzivne vsebine. Na drugi strani SN dobivajo neprimerno boljšo pokritost slovenskega športa in – jasno – slovenski jezik.«

Zvonimir Boban je v intervjuju, ki je izšel v prvi številki športnega dnevnika EkipaSN, sinergijo obeh časopisov opisal z besedami:» Z vsem spoštovanjem do ljudi, ki so se do zdaj trudili s slovensko izdajo Sportskih novosti in se borili po najboljših močeh, ni nobenega dvoma o tem, da Ekipa vlogo športnega časnika na območju Slovenije iz več razlogov igra občutno bolje. Ekipa zagotavlja višjo raven, bolj objektivno sliko slovenskega športa in življenja v njem, zato je njen prispevek k skupnemu časniku jasen in nadvse pomemben. Na drugi strani so Sportske novosti kot celota pred Ekipo na področju organizacije, grafike, obvladovanja mednarodne scene, tradicije odnosov s svetovnimi športnimi institucijami in še nekaterih kriterijev, po katerih smo konkurenčni celo najboljšim evropskim športnim časnikom. To bo naš prispevek k skupnemu časniku, in če seštejemo obe strani, postane jasno, da lahko na slovenskem trgu skupaj naredimo briljanten časopis, morda celo enega boljših športnih časnikov sploh.«