Črna kronika

Jasmina ubila že dva zaročenca

Sašo Avramovič
19. 6. 2015, 07.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Jasmina Cvetković je leta 2000 s pištolo ubila svojega zaročenca Aleksandra Paunovića, zaradi umora pa sedem let preživela za zapahi. Zdaj je priznala še drugi zločin, ki se je zgodil lansko leto, ko je zabodla fanta Milana Tomovića.

Arhiv Svet24

Jasmina Cvetković (38) je predvčerajšnjim na srbskem višjem sodišču v Beogradu priznala, da je lani z nožem zabodla fanta Milana Tomovića, vendar je zatrdila, da je to storila v samoobrambi. Opisala je namreč, da naj bi jo najprej Milan poskušal zabosti in da jo je udaril s stolom. Na sodišču je tako kot med preiskavo podobno opisala, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Arhiv Svet24

»Prišla sva v stanovanje Vladimirja Petrovića in se začela prepirati. S stolom me je naprej udaril v hrbet, potem pa je zagrabil nož in se z njim napotil proti meni. Nastavila sem mu stol in nož mu je padel iz roke. Jaz sem ga pobrala in zabodla Milana, potem sem poklicala reševalce in odšla,« je dogodek opisala Jasmina.

Poleg prič v Jasminini obrambi so bile zaslišane tudi druge priče, med njimi Milanov brat Ivan Tomović, ki je na sodišču izjavil, da je nasprotoval zvezi med bratom in Jasmino, saj naj bi uživala mamila. Druge priče so sicer navedle, da sta se Milan in Jasmina pogosto prepirala, Vladimir Petrovič (v njegovem stanovanju je prišlo do umora) pa je povedal, da ga je Milan enkrat pretepel, a se podrobno ne spominja dogodka, saj je bil močno vinjen, ker je popil več kot liter žganja in več steklenic piva.

Cvetkovićeva je bila torej obtožena, da je lansko leto z nožem ubila Milana Tomovića, nato pa pobegnila. Toda to ni njen edini zločin, saj je leta 2000, ko se je še pisala Antonijević, s pištolo ubila zaročenca Aleksandra Paunovića, zaradi umora pa je preživela tudi sedem let za rešetkami.