Slovenija

Delta namerava v Ljubljani postaviti luksuzen hotel

STA/J.P.
20. 3. 2015, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Srbski holding Delta namerava v središču Ljubljane zgraditi luksuzen hotel. Čeprav vrednost investicije še ni znana, pa bo objekt, ki naj bi imel po besedah lastnika Delte Miroslava Miškovića 23.000 kvadratnih metrov površin v 20 nadstropjih, ena največjih srbskih investicij v Sloveniji.

Arhiv Svet24

Dogovor o gradnji hotela sta danes v Ljubljani podpisala podpredsednica Delta holdinga za strategijo in razvoj Marija Desivojević Cvetković ter direktor podjetja Rastoder Izet Rastoder kot lastnik zemljišča na Bavarskem dvoru, kjer bo hotel stal.

Kdaj bi lahko hotel sprejel prve goste, še ni znano. Pravzaprav še ni določen niti začetek gradnje, saj so se z danes podpisanim dogovorom šele dogovorili o pogojih, ki jih bo treba izpolniti pred začetkom investicije. "Prvi korak so določene spremembe v projektu," je novinarjem pojasnil Rastoder.

Srbski holding je večji investicijo v Ljubljani načrtoval že pred leti, namreč gradnjo trgovskega središča v športnem parku Stožice. Vendar je od projekta odstopil leta 2009, stadion pa je še danes brez nakupovalnega središča. Pred tem so se leta 2006 pojavljale pobude o sodelovanju Delte, Agrokorja in Mercatorja.

Na zemljišču na Bavarskem dvoru, ki ga je Rastoder kupil decembra lani iz stečaja družbe S1, je namreč trenutno predviden poslovno-stanovanjski objekt. Vendar Rastoder ne pričakuje težav in tudi ljubljanski župan Zoran Janković je dejal, da so na tej lokaciji dovoljene tako poslovne stavbe kot tudi hotelska dejavnost.

"Ko je Rastoder kupoval zemljišče, sem vedel, da je to najboljša lokacija za hotel," je dejal Janković.

Nad lokacijo so navdušeni tudi predstavniki skupine Intercontinental, ki bodo odločili, v katero hotelsko verigo bodo vključili ljubljanski hotel. "Ljubljana je fantastično mesto in upam, da bomo kmalu pri vas," je povedal podpredsednik skupine Intercontinental Hotels za Evropo Didier Boidin.

Marija Desivojević Cvetković pričakuje, da se bodo pri Intercontinentalu odločili za hotelsko verigo Crown Plaza, kateri pripada tudi skoraj 15 milijonov evrov vreden hotel s 420 sobami, katerega gradnjo je Delta pravkar končala v Beogradu. Investitor ljubljanskega hotela bo holding Delta in ko bo končan, bo Delta njegova lastnica, je dodala.

Mišković se današnjega podpisa v Ljubljani ni mogel udeležiti, saj v Srbiji proti njemu poteka sojenje zaradi finančnih poneverb, sodišče v Beogradu pa mu ni odobrilo potnega lista za en dan. Sodnica je njegovo prošnjo, naj mu za čas poti v Ljubljano vrne potni list, zavrnila z utemeljitvijo, da lahko dogovor o gradnji hotela v njegovem imenu podpiše tudi kdo drug.