Slovenija

Kriminalisti iščejo nečednosti v zvezi s holdingom Zvon Dva

STA
24. 2. 2015, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na območju Maribora danes opravljajo hišne preiskave. Predstavnik policije Drago Menegalija je povedal, da iščejo dokaze, predvsem poslovne listine in elektronske podatke, za dokazovanje kaznivega dejanja oškodovanja upnikov. Po poročanju medijev gre za posle v zvezi s holdingom Zvon Dva.

Policija

Po poročanju Večera so preiskovalci NPU med drugim na domu znanega mariborskega odvetnika Ljuba Pečeta v Dobrenju, ki je do stečaja kot predsednik uprave vodil enega od propadlih cerkvenih finančnih holdingov.

Na policiji so še potrdili, da so preiskovalci zjutraj začeli izvajati hišne preiskave na treh lokacijah na območju Maribora, med drugim preiskujejo dva zasebna in en poslovni prostor. Enemu osumljencu so odvzeli prostost in je trenutno v policijskem pridržanju.

Preiskovalci NPU so sicer že oktobra lani opravili 11 hišnih preiskav na območju mariborske policijske uprave, v katerih so iskali dokaze zaradi suma kaznivega dejanja oškodovanja upnikov v okviru širše obravnave t.i. bančnih kaznivih dejanj. Pridržali so tudi dve osebi, ki so ju nato izpustili.

Takratne preiskave naj bi bile prav tako povezane s cerkvenima družbama Zvon Ena in Zvon Dva Holding. Šlo naj bi za oškodovanje stečajne mase Zvona Dva.