Črna kronika

Zlatarno v Velenju oropal 19-letni domačin

STA/G.G.
24. 2. 2015, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kriminalisti so v povezavi z ropom zlatarne v Velenju 5. februarja letos dva dni pozneje ovadili 19-letnika iz Velenja. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. Pri ropu mu je pomagal neznani storilec, ki ga policija še išče. Storilca sta pri ropu odnesla za več kot 40.000 evrov nakita, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Arhiv Svet24

Policijo so o ropu obvestili 5. februarja v popoldanskih urah. Kot so na PU Celje zapisali v sporočilu za javnost, sta okoli 17.30 v prodajne prostore zlatarne vstopila dva zamaskirana in oborožena storilca. Eden od njiju je fizično napadel zaposlenega, drugi pa je medtem ukradel nakit. Ker se je zaposleni uprl, sta ga storilca večkrat udarila, po dejanju pa peš pobegnila in odnesla za več kot 40.000 evrov nakita.

Dva dni po ropu je policijska patrulja na avtobusni postaji v Velenju opazila dva mlajša moška. Eden od njiju je pri tem v koš za odpadke odvrgel vrečko, v kateri sta policista našla nakit, ki bi lahko izviral iz ropa zlatarne.

Kriminalisti in policisti so ugotovili, da gre za 19-letnika iz Velenja, z nadaljnjimi preiskavami pa potrdili sum njegovega sodelovanja pri ropu. Pri tem mu je pomagal neznani sostorilec, ki ga policija intenzivno išče. Preiskovalni sodnik je za 19-letnika odredil pripor, so še sporočili s PU Celje.