Slovenija

Si je Metka Zorc privoščila laž?

Simon Rosc
31. 1. 2015, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Direktorica Medicorja Metka Zorc, ki ji javnost očita, da ščiti Igorja Bavčarja pred zaporno kaznijo, trdi, da ni članica SDS, a splet nakazuje drugače.

sds.si

Direktorica Medicorja Metka Zorc zavrača očitke, da v bolnišnici »skriva« Igorja Bavčarja, ki bi moral na prestajanje zaporne kazni, in vztraja, da je ta resno bolan. To je v četrtek pojasnila tudi nadzornikom Medicorja, ki jo po njenih besedah pri delu podpirajo, nepravilnosti pa naj ne bi zaznal niti zdravstveni inšpektorat. Kot je pojasnila Zorčeva, je v četrtek zvečer sama sklicala nadzornike Medicorja, da jim pojasni situacijo. Za to se je odločila, ker so se v javnosti pojavljali očitki, da je članica SDS in da v bolnišnici skriva Bavčarja. »Nisem članica nobene politične stranke in nikogar ne skrivam,« je zatrdila. Kot je še dejala, so nadzorniki njenim pojasnilom verjeli, se strinjali z njenim delom in ugotovili, da je ravnala popolnoma pravilno.

Arhiv Svet24

A kakorkoli obrnemo, povezava z SDS vendarle obstaja, ne glede na zatrjevanje Metke Zorc. Le z nekaj kliki se o tem lahko prepričamo sami. Na spletni strani SDS je zapisano, da je sodelovala na okrogli mizi SDS-ovega ženskega odbora na temo »Vizija preprečevanja bolezni srca in ožilja, smernice sodobne preventive«. Drugi zapis na spletni strani stranke SDS Zorčevo predstavi celo kot članico Odbora za zdravje pri Strokovnem svetu SDS, ob njem pa je celo objavljen videonagovor obiskovalcem spletne strani. Zaradi slednjega je zanikanje Zorčeve postavljeno pod veliko senco dvoma. Sicer pa so Medicor v četrtek obiskali tudi zdravstveni inšpektorji, ki so zaradi informacij v medijih pregledali Bavčarjevo zdravstveno dokumentacijo. Zorčeva poudarja, da so pregledali vso dokumentacijo, in je prepričana, da nepravilnosti niso našli. Tudi v zapisniku inšpektorji niso nakazali, da bi lahko bilo karkoli narobe, je dodala.

Iz zdravstvenega inšpektorata pa so sporočili, da so v Medicorju po uradni dolžnosti, na podlagi poročanja medijev, začeli zbirati informacije o dejstvih in okoliščinah morebitne storitve prekrška po zakonu o pacientovih pravicah. Ker postopek še teče, več informacij še ne morejo posredovati.