Svet

Legida na ulice Leipziga znova privabila manj ljudi, kot je pričakovala

STA
30. 1. 2015, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Do islama kritičnemu gibanju Legida tudi na tretji shod v nemškem Leipzigu ni uspelo privabiti toliko ljudi, kot so napovedovali. Tik pred začetkom shoda ob 19. uri se jih je zbralo le kakih 900, pričakovali pa so jih do 20.000. Tudi protidemonstracije so skromnejše kot ob prejšnjih dveh shodih Legide.

Reuters

Na protidemonstracijah, ki potekajo pod sloganom Pokazati Leipzigu pogum, se je po podatkih mestnih oblasti zbralo kakih 2000 ljudi.

Tiskovna predstavnica policije je povedala, da je v mestu napeto, da pa ima policija stvari pod nadzorom. Za varnost skrbi kakih 2000 policistov.

Za zdaj večjih težav ni, policija je odstranila le nekaj barikad na dostopu do prizorišča demonstracij. Poročajo tudi o manjših prerivanjih med protestniki in policisti. Varnostne sile so protestniki tudi obmetavali z vrečkami z barvo, a predstavnica policije ni vedela povedati, iz katerega tabora so bili izgredniki.

Tako kot prejšnji teden so pred shodom Legide, radikalne veje "starejše sestre" Pegide, neznanci podtaknili požar na železniški postaji v Leipzigu.