Slovenija

Krvavški vodovod padel v vodo

P.š.
30. 1. 2015, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Za Kranj in občine Cerklje, Šenčur, Komenda in Vodice je izgradnja krvavškega vodovoda zelo pomembna, a je projekt ponovno padel v vodo.

Arhiv Svet24

Župani občin Cerklje, Kranj, Šenčur, Komenda in Vodice so lani med petimi ponudniki za izvajalca projekta izbrali Gorenjsko gradbeno družbo. Državna revizijska komisija je zdaj ugodila zahtevku za revizijo, ki ga je vložil neizbrani ponudnik Kolektor Koling iz Idrije, in razveljavila odločitev o oddaji javnega naročila.

Glavna vrtina vodovoda

Komisija je ugotovila, da so bile v razpisni dokumentaciji nejasno opredeljene zahtevane tehnologije čiščenja, zato ni bilo mogoče preveriti izpolnjevanja tehničnih zahtev ponudnikov. Župan občine Cerklje Franc Čebulj se je odločil, da zavrnejo vse ponudbe in pripravijo nov javni razpis. »V razpisni dokumentaciji smo imeli namreč za sistem čiščenja vode zaradi kaljivosti ob večjem deževju predvideno mikrofiltracijo, kot rezervno rešitev pa tudi ultrafiltracijo, ki pa v projektu ni predvidena. Izbrani ponudnik Gorenjska gradbena družba je v svojo ponudbo uvrstil kombinacijo mikro- in ultrafiltracije, medtem ko Kolektor Koling samo ultrafiltracijo. Iz tega razloga je bilo potem kranjsko podjetje tudi izbrano,« je pojasnil Čebulj in dodal: »Začela se je nova finančna perspektiva 2015–2020, zato bomo ministrstvo zaprosili za usmeritve, pod kakšnimi pogoji bomo lahko kandidirali za evropska sredstva.« Napovedal je še spremembi projekta, saj kot kaže, občina Mengeš v projektu ne bo sodelovala, zato bodo spremenili potek nekaterih tras in projekt pocenili na 12 milijonov evrov.