Slovenija

Bo napovedano varčevanje v kratkem odneslo varnostnike?

Gabrijel Toplak/STA
22. 1. 2015, 20.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Župan naj bi za svojo varnost poskrbel z zaprtjem »svojega« hodnika, kamor je mogoče dostopati le z dovolilnico.

sta

Potem ko so se nekateri, predvsem vstajniški Mariborčani zaradi ambicioznih in – kot za zdaj kaže – precej neuresničenih predvolilnih obljub župana dr. Andreja Fištravca (o boljšem Mariboru in življenju za tamkajšnje občane) pred kratkim, sicer maloštevilno, zbrali na mirnih protestih pred občino in v bližnjem parku, je v občinski upravi nedavno odjeknila še ena presenetljiva novica.

Prvi mož v mestu naj bi se namreč po odmevnih štirih zaposlitvah v svojem kabinetu in »klestenju« stroškov na račun čistilk zdaj lotil še tamkajšnjih varnostnikov. Iz številnih zapisov na družbenem omrežju Facebook je mogoče sklepati, da se bo slednje najbrž res uresničilo, glede na to, da naj bi župan že poskrbel za svojo varnost in hermetično zaprl hodnik pred svojim kabinetom z obeh strani, zato je vstop do vrat njegovega kabineta poslej možen le še s posebno kartico.

»Občina bo v prihodnje zaradi varčevanja močno omejila tudi varovanje lastne hiše, s čimer želi župan prepričati javnost, kako varčujejo pri sebi, čeprav v javnih podjetjih in kabinetu brez sramu zaposlujejo svoje prijatelje. S cinizmom se odziva na pozive javnosti, ki zahteva znižanje njegove visoke plače,« lahko preberemo v odzivih na facebooku.

Na občini odgovarjajo, da fizično in tehnično varovanje izvaja zunanji izvajalec, s katerim imajo sklenjeno pogodbo do konca marca. Trenutno proučujejo možnosti racionalizacije varovanja, predvsem možnosti zmanjšanja obsega zunanjih storitev, za izbiro izvajalca za novo časovno obdobje v predvidenem obsegu pa bodo izvedli nov postopek.