Slovenija

Predsednik Pahor čestital novi hrvaški predsednici

STA/J.P.
12. 1. 2015, 17.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor je danes čestital novoizvoljeni hrvaški predsednici Kolindi Grabar Kitarović in v telefonskem pogovoru izrazil tudi upanje za nadaljevanje zglednih medsosedskih odnosov. Poklical je tudi dosedanjega predsednika Iva Josipovića in se mu zahvalil za odlično sodelovanje, so sporočili iz Pahorjevega urada.

Arhiv Svet24

V pogovoru z Josipovićem je Pahor izpostavil sogovornikov osebni prispevek za vzpostavitev in krepitev prijateljskih odnosov med narodoma in državama. Za to se mu je zahvalil v osebnem imenu in imenu slovenske države.

Novoizvoljena predsednica Hrvaške je Pahorja tudi povabila na svojo inavguracijo, ki bo 18. februarja, so še sporočili iz urada predsednika republike.

V pogovoru z Grabar Kitarovićevo pa se je zavzel za čim tesnejše in iskreno medsebojno sodelovanje v prid obeh narodov in držav ter miru in varnosti širše v sosedstvu.

Nekdanja hrvaška zunanja ministrica je v nedeljo v drugem krogu predsedniških volitev zmagala s 50,4 odstotka osvojenih glasov. Njen protikandidat Josipović jih je dobil 49,6 odstotka.