Slovenija

Na PU Celje zanikajo domnevne nepravilnosti pri premeščanju policista

STA/J.P.
12. 1. 2015, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Direktor Policijske uprave (PU) Celje Jože Senica ni samostojno premeščal policista Davida Brumca ali podpisoval sklepov za njegovo premestitev, so danes za STA povedali na celjski policiji. Navedli so tudi, da je odločitev o predlogu za premestitev policista sprejel ožji kolegij direktorja celjske policijske uprave.

Dolenjski list

Časnik Večer pa je danes poročal, da je Senico doletela kazenska ovadba prav zaradi nezakonite premestitve Brumca.

Na PU Celje so pojasnili, da premestitev policistov ne izvajajo samostojno, ampak jih zaradi delovnih potreb in zagotavljanja učinkovitega oziroma smotrnejšega delovanja enot predlagajo upravi za organizacijo in kadre ministrstva za notranje zadeve. Ta je pristojna, da v primeru, ko ugotovi, da obstajajo razlogi za premestitev, te tudi izvede.

V primeru Brumca je tako uprava ministrstva ugotovila, da obstajajo razlogi za premestitev v operativno-komunikacijski center, na katero se je Brumec potem pritožil. Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi pa je njegovo pritožbo zoper trajno premestitev zavrnila kot neutemeljeno.

Na celjskem sodišču poteka še nekaj tožb zaposlenih na PU Celje zaradi nezakonitih premestitev. 

"Iz navedenega izhaja, da je bil postopek premestitve izveden transparentno. Šel je skozi vse faze preverjanja upravičenosti in zakonitosti premeščanja, v različnih službah in s strani več oseb, s čimer je bila preprečena tudi možnost zlorabe postopka," so navedli na PU Celje.

Po navedbah Večera je Senica Brumca dvakrat nezakonito premestil, to pa naj bi potrjevali dve, še ne pravnomočni sodbi, ki ju je Brumec dobil na celjskem delovnem sodišču. S kazensko ovadbo zoper Senico se tako po poročanju časnika že nekaj časa ukvarja specializirano državno tožilstvo.

Na celjskem sodišču poteka še nekaj tožb zaposlenih na PU Celje zaradi nezakonitih premestitev. Pred kratkim je postala pravnomočna sodba v zadevi celjskega policista Aleša Dolgana, ki je bil neupravičeno odpuščen, navaja Večer.

Glede navedb časnika, da je Senica svojega brata Primoža pripeljal za šefa kadrovske službe na celjski policiji, pa na PU Celje pojasnjujejo, da je bil Primož Senica v kadrovski oddelek premeščen zaradi združitve celjske in slovenjgraške policijske uprave. Po premestitvi je tako pristal na nižjem delovnem mestu, kot ga je zasedal pred združitvijo policijskih uprav.

"Primož Senica tudi ni izvajal postopkov ob podaji predloga za premestitev Brumca," so še dejali na PU Celje.