Črna kronika

Taksistu je pobegnil skozi okno

mr
12. 1. 2015, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10. V Novem mestu so policisti obravnavali vlom v ograjeni skladiščni prostor, od koder je neznanec ukradel 15 lesenih palet in gozdarski vitel. Škode je za okrog 700 evrov.

9. V okolici Mirne Peči je nekdo vlomil v zidanico. Lastnik pogreša za okrog 150 evrov suhomesnatih dobrot.

8. V Kopru so možje postave obravnavali vlom v avtomat za napitke, od koder je neznanec izbezal nekaj drobiža. Škode je za okrog 200 evrov.

7. Novomeški policisti so v kraju Dvorce pri Brežicah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša 800 hrvaških kun.

6. Gorenjski policisti so v Škofji Loki obravnavali tatvino smučarske deske. Neznanec jo je oškodovancu ukradel iz avtomobila. Policisti so ugotovili, da storilec ni imel pretiranega dela, saj je ključe vozila našel kar pri kolesih, kjer so bili odloženi. Škode je za več sto evrov.

5. Ljubljanski policisti so prijeli državljanki Bolgarije, ki sta osumljeni storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin. Tujki, stari 23 in 26 let, naj bi zagrešili najmanj 42 kaznivih dejanj, z drznimi tatvinami na avtobusih ljubljanskega potniškega prometa pa naj bi povzročili za okrog 6000 evrov škode. Sledi kazenska ovadba.

4. V Piranu je nekdo na streho večstanovanjske hiše zalučal petardo, ki je pri eksploziji uničila več strešnikov. Škode je za okrog 500 evrov.

3. Ko je 58-letni mariborski taksist pripeljal z Gosposvetske na Ptujsko cesto, je storitev primerno zaračunal, potnik pa mu je dejal, da bo plačal z bankovcem v vrednosti 50 evrov. Taksist je pripravil preostanek denarja, malopridnež pa mu je pobegnil skozi okno vozila. Škode je za »par evrov«.

2. V Slivnici pri Mariboru je neznanec iz novogradnje demontiral in ukradel tri okna, vredna okrog 6000 evrov.

1. Pri Kozini, v bližini Brezovega Brda, je nekdo iz ograde ukradel približno 500 evrov vredno tele.