Slovenija

Plazovi ogrožajo hiše v Polhovem Gradcu in okolici

G.G./STA
5. 8. 2014, 07.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ponoči so nevihte zajele osrednjo Slovenijo. Meteorne vode so zalilvale stanovanjske prostore, v občini Dobrova - Polohov Gradec pa so plazovi peska in zemlje ogrozili več hiš, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

flick

Pretrganih je tudi več cestnih povezav in podrtih mostov. Zaradi sprožitve plazov na Črnem vrhu in Smolniku so ogrožene 4 stanovanjske hiše. Občinska civilna zaščita je skupaj z gasilci na terenu in pomaga z gradbeno mehanizacijo.

Prav tako je bilo zaprtih več cest. Trenutno sta zaprti le še lokalni cesti Smolnik - Črni Vrh in Škofja Loka - Petančev graben med Puštalo in Sv. Barbaro.

Meteorna voda je zalivala tudi objekte v številnih drugih občinah, zlasti na Gorenjskem: na Blejski Dobravi, Jesenicah, v Dolenji vasi, Železnikih, Žireh in v naselju Puštal. V občini Medvode so gasilci prečrpavali vodo v dveh hišah v naselju Hraše in v Smledniku. Stanovanjske hiše je zalilo še v Žejah pri Komendi, Zapogah, Vodicah, v Podgozdu, Žužemberku ter v Središču ob Dravi. V občini Metlika pa je zalilo prostore stanovanjske hiše v Gorenji Lokvici in kletne prostore stanovanjske hiše v Zemlju.