Slovenija

Policisti ne bodo stavkali

STA/N.J.
9. 6. 2014, 06.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Stavkovni odbor Sindikata policistov Slovenije (SPS) je v nedeljo na korespondenčni seji sprejel sklep o preklicu stavke, ki naj bi se začela danes ob 6. uri. Kot so sporočili iz SPS, je odbor ugotovil, "da so bile stavkovne zahteve izpolnjene tako, kot so se glasile".

Med izpolnjenimi stavkovnimi zahtevami so v SPS izpostavili sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi za policiste in sprejetje uredbe o določitvi višine dodatnega plačila policistom, ki jim je odrejeno opravljanje dela v skladu z zakonom o organiziranosti in delu v policiji.

Z aneksom h kolektivni pogodbi za policiste, ki so ga sklenili pretekli teden, so dorekli vprašanja obračunavanja nadur, pripravljenosti in dopusta zaradi posebnih pogojev dela, veljavnost kolektivne pogodbe pa podaljšali še za pet let.

Stavko je SPS napovedal sredi maja.

Predsednik SPS Zoran Petrovič pa je ob sklenitvi aneksa ugotavljal, da se zaenkrat niso uspeli dogovoriti le o eni njihovi zahtevi, ki se tiče usposabljanja na dvojezičnih območjih, a da na ustrezno rešitev kaže tudi pri tej.