Slovenija

Matjaž Han povedal resnico o nesreči

Simon Rosc
9. 6. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V sobotni številki časnika smo objavili intervju z mag. Ivanom Vogrinom, ki je v svojih odgovorih izpostavil tragičen dogodek, ki naj bi ga po njegovih besedah skrival poslanec Matjaž Han. Vogrin je Hana obtožil, da je v pijanem stanju do smrti povozil otroka. Objavljamo Hanovo izpoved o dogodku, ki je vsem pustil nezaceljene rane.

Mediaspeed

Poslanec Ivan Vogrin velikokrat razburi javnost s svojo izjavo ali pa samovoljno akcijo. Vse pa imajo eno skupno točko – da se zanj bolj kot ne končajo klavrno, tako kot denimo zadnji poskus iskanja mandatarja. V sobotni številki smo objavili intervju z Vogrinom, v katerem je izpostavil skrivnost, ki naj bi jo varoval eden od poslancev Socialnih demokratov. Natančneje – z grobimi obtožbami se je spravil nad vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana.

Vogrin je Hana obtožil, da je v pijanem stanju do smrti povozil otroka.

Izpostavil je, da je Hanu poslal odprto pismo, v katerem je zapisal, da je nekdo iz njegove poslanske skupina pijan do smrti povozil otroka. Odprto pismo, ki je spisano na meji žaljivega, je naslovil z naslovom Ali res vse pomembne odločitve v Sloveniji sprejemajo intelektualni pohabljenci? V besedilu pa je nadaljeval: »Spoštovani gospod Matjaž Han! Ob vaših izrečenih razlogih za to, da vas je sram, so nekateri moji in Vaši poslanski kolegi in kolegice izrazili prepričanje, da se čudijo vaši 'načelnosti' in menijo, da bi bilo dobro dobiti pojasnilo od Vas o naslednjem. Po njihovih navedbah in po navedbah nekaterih medijskih delavcev sedi v parlamentu, natančneje v vaši poslanski skupini, oseba, ki je pred leti v pijanem stanju povozila otroka. Se vam zdi primerno? Kje tičijo razlogi, da že doslej niste izrazili občutka sramu in te osebe izločili iz poslanske skupine?« Poleg teh navedb iz pisma je v odgovoru za naš časopis dodal še: »Ta domneva že nekaj časa kroži po spletu. Glede na dejstvo, da gospod Han molči, se pojavljajo domneve, da je ta oseba on sam.« 

Grega Wernig in Arsen Perić/KMA
Po objavi se nam je javil poslanec Han, ki so mu, kot nam je dejal, Vogrinove besede znova odprle nikoli zares zaceljene rane. Od Socialnih demokratov smo nato prejeli še pojasnilo o tragičnem dogodku, ki se je zgodil pred 24 leti.

Objavljamo ga v celoti in nespremenjenega, preberete pa si ga lahko v današnji izdaji časopisa Svet24!