Slovenija

Vljudnostni obisk ali iskanje podpore?

Gabrijel Toplak
4. 6. 2014, 16.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Župana mestnih občin Ljubljana in Murska Sobota sta pred dnevi sicer potrdila, da sta se srečala, o čem je tekla beseda, pa oba molčita.

Mediaspeed

Ne samo boj za julijske državnozborske volitve, ponekod so aktivnosti za lokalne, kot vse kaže, že tudi stekle. Polno naj bi bil dejaven tudi murskosoboški župan Anton Štihec, ki je sicer član stranke Državljanska lista, katere predsednik Gregor Virant je pred kratkim odstopil.

Jankovića je v preteklosti kritiziral in zavračal sodelovanje.

Zanimivo je, da je Štihec v preteklosti Zorana Jankovića velikokrat kritiziral in zavračal sodelovanje z njim, zdaj pa je potrdil, da je bil prejšnji petek pri njem. Po neuradnih informacijah enega od murskosoboških spletnih dnevnikov naj bi ga prosil za podporo Pozitivne Slovenije pri njegovi kandidaturi na lokalnih volitvah, ki bodo letos jeseni. Tamkajšnji lokalni medij poroča, da je murskosoboški župan redkobeseden: »V Ljubljani sem se udeležil zgolj prireditve, na kateri je Mestna občina Murska Sobota prejela naziv prostovoljstvu prijazno mesto in ki je potekala v Ruskem centru znanosti in kulture, ki se nahaja v neposredni bližini ljubljanske mestne hiše. Imel sem nekaj časa in sem se spotoma ter povsem spontano samo oglasil pri županskem kolegu Zoranu Jankoviću, ki me je vljudno sprejel.«

O temi pogovora pa ni skrivnosten samo župan Murske Sobote, ampak tudi Janković, ki je namreč zgolj potrdil, da se je res srečal s Štihcem. Sicer pa spletni portal na podlagi njihovih virov zdaj špekulira, da Štihčeva namera za podporo Pozitivne Slovenije nikakor ni spontana. Župan Murske Sobote namreč dejansko upa na Jankovićevo podporo, čeprav naj bi po drugi strani, kot navaja spletni dnevnik, za podporo lobiral tudi v taboru SDS.