Slovenija

Poplava na celjskem okrožnem sodišču povzročila za okoli 35.000 evrov škode

STA/N.J.
4. 6. 2014, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V drugem nadstropju Okrožnega sodišča v Celju je v noči s sobote na nedeljo zaradi počene cevi v enem od toaletnih prostorov prišlo do izliva vode. Okvaro so sanirali do te mere, da so preprečilo nadaljnjo škodo. Po prvih ocenah ta znaša okoli 35.000 evrov, je danes ocenila direktorica sodišča Ksenija Ručigaj.

Thinkstock

Del škode bo sodišče poravnalo iz naslova sklenjenega zavarovanja, vendar odškodnina ne bo zadoščala za pokritje vseh stroškov, je dejala Ručigajeva.

Ručigajeva je pojasnila, da so sodne spise in ostale sodne zadeve pravočasno umaknili, je pa kar nekaj škode na pohištvu, talnih površinah in stenah. Do ponedeljka pa so ustvarili razmere za nemoteno delo sodnikov in sodnega osebja. Vse razprave potekajo po ustaljenem urniku. Po besedah Ručigajeve so tam, kjer je škoda večja, morali preseliti zaposlene. Tako so preselili pet sodnikov in vpisnik preiskav. Zaradi poplave je neuporabna tudi ena razpravna dvorana.

Poudarila je še, da od pristojnega ministrstva zaenkrat niso iskali finančne pomoči in trenutno teče postopek zbiranja ponudb za sanacijo poškodovanih površin. O dogodku je sicer prvi poročal celjski Novi tednik.