Črna kronika

Po več kot dveh letih našli Juretovo truplo?!

TJG/Ž.K.
4. 6. 2014, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kot smo izvedeli, so včeraj v Bereči vasi v zapuščenem vodnjaku našli truplo. Ker je bilo truplo v vodnjaku že dalj časa, identitete pokojnega ni bilo mogoče takoj ugotoviti, zato na policiji informacij ne dajejo, čakajo pa rezultate identifikacije. Slišali smo namige, da bi lahko šlo za truplo pred dvema letoma izginulega Jureta Erjavca Sel pri Dolenjskih Toplicah.

policija.si

26. februarja 2012 se je za 21-letnim Juretom Erjavcem izgubila vsaka sled. Vse več ljudi verjame, da je bil žrtev zločina.

Na bankomatu naj bi dvignil 20 evrov, nato pa naj bi za njim izginila vsaka sled. 

Jure Erjavec iz Sel pri Dolenjskih Toplicah naj bi bil usodnega dne s prijatelji v enem izmed lokalov v Bršljinu, a se je pozneje od njih ločil in odšel do bližnjega obrata s hitro prehrano. Na bankomatu naj bi še dvignil 20 evrov, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Na parkirišču pred objektom je ostal le njegov avto Renault Clio. Svojci in policija so ga iskali z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Nekaj dni po njegovem izginotju je bila ustanovljena celo posebna skupina kriminalistov. Starši so se obrnili k alternativnim metodam iskanja in najeli radiestezista, a tudi to ni prineslo uspeha.

Drugi s prepovedanimi substancami povezujejo tudi Jureta. Drog naj ne bi užival, a Romi naj bi ga prisilili v preprodajo. Ker naj bi želel s prepovedanim početjem prenehati, naj bi se mu zgodilo najhujše. Najhujša namigovanja pa so povezana s preprodajo organov. Tako naj bi ga Romi ugrabili in odpeljali v Italijo, ga tam ubili in njegove organe prodali. Med ljudmi so hitro začele krožiti zgodbe o tem, kaj naj bi se z mladeničem zgodilo. Večina skrivnostno izginotje povezuje z njegovim dekletom, ki je v tistem času prebivalo v romskem naselju Žabjak. Imela naj bi težave z drogami, Juretu pa naj bi dolgovala 1000 evrov, ki naj bi jih, tako govorice, mladenič usodno noč poskušal izterjati. V dogajanje so se menda vpletli Romi, kar naj bi se za Jureta tragično končalo. Tak je eden od scenarijev.

Naši novinarji so že na terenu in preverjajo okoliščine, več o njihovih ugotovitvah pa si lahko preberete v jutrišnji številki časopisa Svet24!