Slovenija

Janković: Povezovanje PS pred volitvami bo eno tako malo presenečenje

STA
4. 6. 2014, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prvak Pozitivne Slovenije (PS) Zoran Janković še vedno ne razkriva, s kom se pogovarjajo o povezovanju pred bližnjimi volitvami, in pravi le, da bo to »eno tako malo presenečenje«. Bodo pa imenu stranke pred volitvami morda dodali kakšen znak, da bo jasno, kdo in kaj so, je dodal Janković. Ob tem je ponovil, da je njegova želja biti župan Ljubljane in da bo pri tem tudi ostal.

Mediaspeed

»To bo eno tako malo presenečenje, tako drobno. Počakajte, saj bomo to naredili pred vami,« je ljubljanski župan odgovoril na novinarsko vprašanje o tem, s kom se v PS pogovarjajo pred bližnjimi predčasnimi državnozborskimi volitvami. Na vprašanje, ali gre morda za SDS, je odvrnil, da je to »sicer vprašanje v hecu, ampak je lahko zelo resno«. Je pa ob tem odločno poudaril, da je zelo jasno, da z aktualnim prvakom SDS Janezom Janšo ne gre v nobeno koalicijo.

Ali bo na letošnjih lokalnih volitvah nastopil z Listo Zorana Jankovića ali s PS, pa Janković še ne ve. Kot je pojasnil, je namreč do teh volitev še kar nekaj časa. Ob tem je dodal, da je vprašanje tudi nastop na predčasnih državnozborskih volitvah in da bodo stranki morda dodali še kakšen znak, »da bo zelo jasno, kdo smo, kaj smo in kaj bomo predstavljali«. Na volitve se aktivno pripravljajo, je zagotovil: »Datum je tukaj in pred nami so zanimivi dnevi.«